Echt tot de kern van je boodschap komen

Kick-off

Je wilt een whiteboardanimatie laten maken. Wellicht heb je al helder voor ogen wat jullie willen vertellen en aan wie. Maar soms kan het best wat voeten in de aarde hebben om tot je kernboodschap te komen. Daarom biedt Bord&Stift ‘Kick-off tot de kern’-sessies aan.

Waarom is zo’n aparte sessie nodig? Doen we niet sowieso een brainstorm met onze opdrachtgevers als we een filmpje gaan maken? Dat klopt. Bij de start van het proces vraagt een van onze tekstschrijvers je de hemd van het lijf, om duidelijk te krijgen wat jullie met het filmpje willen bereiken en wat de beste vorm en inhoud daarvoor is. Soms is daar al een tekenaar bij aanwezig, om alvast feeling met het onderwerp en ideeën voor de tekeningen te krijgen.

Verschillende mensen met verschillende standpunten

Soms is het echter zo dat er meerdere mensen betrokken zijn bij het maken van het filmpje. Verschillende mensen van verschillende afdelingen met allerlei verschillende standpunten. De een wil het inzetten om klanten te informeren, terwijl de ander het als perfect communicatiemiddel ziet voor stakeholders. De een wil de algemene visie van het bedrijf benadrukken, terwijl de ander met het filmpje wil inzoomen op een bepaalde service.

Bij een Kick-off tot de kern-sessie schuiven alle belangrijke spelers aan om hun ideeën, wensen en behoeften op tafel te leggen. Dit heeft veel voordelen. Alle betrokken mensen kunnen hun gedachten uiten en voelen zich gehoord. Zo gaat het filmpje al leven in de organisatie en wordt er draagvlak gecreëerd. En samen kom je tot één heldere boodschap, waardoor we een sterk en helder filmpje kunnen maken.

Aha-momenten

Hoe ziet het proces eruit? We komen met z’n drieën naar jullie toe: een planner, een tekstschrijver en een tekenaar. Met verschillende leuke oefeningen onderzoeken we wat de heersende gedachten en ideeën zijn over het onderwerp. De tekenaar vertaalt dit ter plekke in tekeningen. Zo wordt jullie verhaal meteen in beeld gebracht, wat echte aha-momenten kan opleveren! Niet alles is immers in woorden te vatten. Door ideeën te vertalen naar tekeningen krijg je overzicht, worden hoofd- en bijzaken duidelijk, sterke verbanden gelegd en struikelblokken zichtbaar.

Na de Kick-off tot de kern-sessie volgen we verder het reguliere traject. Met jullie neuzen dezelfde kant op, een helder verhaal van de tekstschrijver en treffende beelden van de tekenaar. Reken maar dat dat een fabuleus filmpje wordt!

Lees ook:
De elf grootste fouten in uitlegvideo’s

Een filmpje laten maken?
Neem contact met ons op!