Michiel: ‘Het is de groep die het ‘m doet’

Michiel kleiner

Rol bij Bord&Stift: Editor.
Werkt er sinds: Voorjaar 2016.
Wat is de laatste docu die je hebt gezien? Westerlingen.
Welk boek lees je op dit moment? Ik ben voor de 17e keer bezig in Lord of the Rings. Ook lees ik Sapiens van Yuval Noah Harari en een fantasy Keuzeboek, op mijn telefoon via een app. Aan het einde van iedere pagina maak je een keuze en hierdoor verandert het verhaal.’

Wat maakt je blij bij Bord&Stift?

De mensen. Ik ben heel blij met de groep die we hebben gevormd. Als ik met andere mensen over hun werk praat, zie ik weer hoe bijzonder het is bij Bord&Stift: hoe goed de sfeer is, hoe open we naar elkaar zijn. We hadden bij wijze van spreken net zo goed met z’n allen broodjes kunnen bakken, dan was ik bijna net zo gelukkig geweest. Het is de groep die het ‘m doet.’

Wat vind je het leukst aan jouw rol?

Als editor zit je helemaal aan het einde van het proces, dus je krijgt de tekeningen en dan maak jij het uiteindelijk zelf af. Datgene wat ik aflever is echt af en dat vind ik heel erg leuk.’

Waar ligt de kracht van Bord&Stift?

Ik denk dat het grotendeels te maken heeft met de mensen die er werken. Ik heb het idee dat opdrachtgevers heel blij worden van ons en hoe we met elkaar en met hen omgaan. Daarnaast worden onze filmpjes steeds beter, doordat we goed samenwerken. We evalueren alle projecten en zoeken samen naar manieren om ons steeds verder te ontwikkelen.’

Wat doe je naast Bord&Stift?

‘Ik ben grafisch ontwerper en ik lees en game vaak. Mijn vriendin en ik houden van reizen, onze laatste lange reis was drie maanden in een busje touren door Nieuw-Zeeland en Indonesië.’

Welke kleine dingen in het leven maken je gelukkig?

‘Ik ben best wel een gelukkig persoon,  haal overal wel plezier uit. Soms loop ik over straat, kijk ik om me heen en realiseer me wat er eigenlijk allemaal op straat gebeurt. Het drukke verkeer, interactie tussen fietsers en voetgangers en alle verschillende mensen die voorbij lopen. Of ik besef me ineens dat ik al drie maanden langs hetzelfde raam loop zonder dat ik ooit door het raam naar binnen heb gekeken. Dan blijkt er ineens een hele rare paspop te staan. Dat vind ik leuk.’

Lees ook het interview met Sophie:

‘Met animatie breng ik een verhaal tot leven’

Een filmpje laten maken?
Neem contact met ons op!