Vier manieren waarop een whiteboardfilm jouw bedrijf kan helpen

Horizon 1000

Met een whiteboardfilm kun je op een leuke manier je (bedrijfs)verhaal overbrengen aan je publiek. Je kunt het zo simpel of gedetailleerd maken als je wilt, met verschillende karakters, muziek of speciale effecten. De meest droge of ingewikkelde boodschap komt zo voor je ogen tot leven.

Onderzoek heeft aangetoond dat het dé manier is om complexe informatie op een heldere manier over te brengen, omdat de boodschap concreet gemaakt moet worden én zowel via geluid als beeld binnenkomt bij de kijker. Zelfs Forbes is enthousiast!

Er zijn allerlei manieren waarop je een whiteboardfilm kunt inzetten. Het kan voor interne of externe doeleinden worden gebruikt, gericht op klanten, personeel of elk andere mogelijke doelgroep. Eigenlijk kan alles wat je bedenkt geïllustreerd worden.

Vier manieren waarop je een whiteboardfilm effectief in kan zetten in jouw bedrijf:

1. Maak een dienst of product duidelijk voor klanten of belanghebbenden

Je kent jouw product van achter naar voren, maar het precies uitleggen aan anderen kan soms nog best lastig zijn. Met een whiteboardfilm kom je tot de kern van je boodschap, product of service en geef je zo haarfijn aan wat anderen daaraan hebben.

2. Communiceer je merkboodschap

Een sterk merk is essentieel voor een bedrijf in de moderne tijd. Je hebt duidelijke waarden en een overtuigend verhaal nodig. Whiteboardfilms zijn de perfecte manier om dit te communiceren, omdat ze kort, to-the-point en glashelder zijn. Bovendien helpen de beelden van een whiteboardfilm om abstracte ideeën meer tastbaar te maken.

3. Interne veranderingen in een organisatie

Het kan lastig zijn om veranderingen in grote organisaties in goede banen te leiden, vooral als deze plaatsvinden op meerdere afdelingen. Je wilt medewerkers informeren en inspireren, zodat alle neuzen dezelfde kant op gaan staan. Door de eenvoud, helderheid en speelsheid is een whiteboardfilm een hele geschikte manier om informatie over te brengen aan diverse afdelingen of doelgroepen.

Vier je successen

Heb je een jubileum of wil je terugblikken op een succesvol jaar? Een whiteboardfilm is een leuke en unieke manier om jouw successen als bedrijf te vieren. Omdat films met de hand worden getekend, is het gemakkelijk om vrolijke illustraties en karikaturen van collega’s toe te voegen. Zo wordt de film extra persoonlijk.

Lees ook:
Onverwachte bijwerkingen van een whiteboardfilmpje

Een filmpje laten maken?
Neem contact met ons op!