Wat doet Bord&Stift ten tijde van Corona?

Het Corona-virus heeft de wereld, Nederland en ook Bord&Stift behoorlijk platgelegd. En waar wij normaal wel van ‘plat’ houden als horizontale organisatie, vinden we dit toch best heftig.

Hoe gaan we hiermee om? Wat betekent dit voor ons als bedrijf? Wat voor bijdrage kunnen wij leveren in deze onzekere tijden?

Nieuwe teams

We hebben drie nieuwe teams opgericht:
– Team Crisis voor de eerste en meeste urgente acties. Denk aan ons praktische kantoorbeleid, maar ook wat voor regelingen er zijn vanuit de overheid om bedrijven zoals het onze wat meer financiële speelruimte te geven.
– Team Overzicht heeft als taak om lopende opdrachten te begeleiden. Hoe kunnen we flexibel en creatief omgaan met deze situatie? Onze projectplanners doen dit in nauw overleg met onze opdrachtgevers.
– Team Toekomst denkt na over innovatieve manieren om met de situatie om te gaan en onze bijdrage te leveren. Wat kunnen wij de wereld op dit moment bieden?

Thuis werken

Ook wij werken vanuit huis, tot minstens 1 juni en wellicht langer. Maar we willen wel verbonden blijven met elkaar. Omdat we merkten dat we al snel vereenzaamden en verlangden naar de flauwe grappen van die ene collega en het irritante gemompel van de andere, hebben we een virtueel kantoor ingericht, via Google Hangouts. Zo kunnen we de hele dag naar elkaar staren.

Om te weten hoe we ‘erbij zitten’, hebben we op ons interne communicatieplatform Slack een kanaal aangemaakt dat ‘check-in-check-out’ heet. Daar kunnen we tekst, video of audio delen over hoe we ons voelen. De unieke, bizarre situatie waarin we allemaal zitten doet veel met mensen. We vinden het prettig om een plek te hebben waar we dat met elkaar kunnen delen.

Gewoon aan het werk, maar dan een beetje anders

Wat betreft ons werkproces verloopt een heleboel hetzelfde. We hebben het geluk dat we een product maken dat niet per se afhankelijk is van de fysieke aanwezigheid van anderen, zoals restaurants of sportscholen. Een groot deel van ons werk kan gewoon doorgaan, dus je kunt nog steeds bij ons terecht voor filmpjes, infographics, praatplaten en tekenworkshops (al zullen die voorlopig even virtueel zijn).

Er zijn twee dingen die nu even anders gaan:
– Normaal gesproken worden de tekeningen live opgenomen met een van onze filmsets op kantoor, door de tekenaar en de editor. Aangezien we allemaal thuiswerken kan dat op dit moment niet. Wat we wél kunnen doen is de filmpjes digitaal maken. Dus niet met de hand uitgetekend op een whiteboard, maar door dezelfde tekenaar gemaakt op de computer. Even mooi, maar wel zonder hand.
– Ook vrijwel alle voice-overs nemen we normaal gesproken op kantoor op. Gelukkig hebben een aantal van onze stemacteurs zelf een kleine studio in huis. De keuze is even wat kleiner, maar zo kunnen we gelukkig wel filmpjes blijven maken.

Goed idee?

We weten niet hoe lang dit gaat duren. Wat de precieze impact zal zijn op de samenleving, op ons als bedrijf en op individuele mensen. We zoeken naar manieren om ons hoofd boven water te houden komende maanden, zodat we nog heel lang mooie filmpjes kunnen blijven maken. We staan open voor alle creatieve manieren van samenwerken. Mooie digitale filmpjes, live tekenen tijdens een virtuele meeting, een virtuele workshop over horizontaal organiseren.

Maar dat niet alleen, we kijken ook naar hoe wij een positieve bijdrage kunnen leveren in deze onzekere tijden.

Misschien heb jij een goed idee? We horen het heel graag!

Heel veel gezondheid, sterkte en liefde gewenst voor iedereen!

Lees ook:
Coronakansen

Een filmpje laten maken?
Neem contact met ons op!