Wij zijn animatiestudio Bord&Stift.

Wij leggen complexe zaken helder uit.

Bedrijfsanimatie door Bord&Stift

Als je een partij inschakelt voor het maken van een bedrijfsanimatie, is het fijn als je weet waar je aan toe bent. Bij ons word je volledig bij het proces betrokken.

Wij willen jouw bedrijfsverhaal zo goed mogelijk vertellen, daarom is er na elke fase de mogelijkheid om feedback te geven. Wij gaan door tot jij tevreden bent.

Benieuwd naar onze prijzen? Die kun je gewoon op onze website vinden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Lees ook: Waarom werken whiteboardvideo’s zo goed?

Wil je weten hoe we te werk gaan? Bekijk ons filmpje hier:

Waarom kies je voor een bedrijfsanimatie van Bord&Stift?

βœ… Een vaste prijs, zo weet je waar je aan toe bent

βœ… Persoonlijke kick-off, voor een vliegende start

βœ… Onbeperkte feedback, we gaan door tot jij blij bent

βœ… Onze klanten geven ons een 9.1 op basis van 60 reviews

βœ… Team van slimmeriken, we duiken graag de inhoud in

Kick-off

Stijlen & prijzen van onze bedrijfsanimatie

1 minuut

Kort en krachtig
4.250 excl. btw
 • Uitleganimatie van een minuut
 • Klaar in Β± 5 weken
 • Jij levert de tekst aan
 • Helder en eenvoudige tekenstijl die de lading dekt
 • Één feedbackronde

3 minuten

Onze klassieke uitleganimatie
6.250 excl. btw
 • Whiteboardanimatie Β±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij schrijven de tekst
 • Creatieve tekenstijl met ruimte voor jullie input
 • Onbeperkt feedbackrondes
Meest gekozen

3 minuten technisch

Animatie met uitgebreide tekeningen
7.250 excl. btw
 • Whiteboardanimatie Β±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij schrijven de tekst
 • Uitgebreide en technische tekenstijl met ruimte voor jullie input
 • Onbeperkt feedbackrondes

Met een bedrijfsanimatie kun je veel vertellen in korte tijd

In een bedrijfsanimatie wil je veel informatie in korte tijd vertellen. Bord&Stift maakt bedrijfsanimaties in de stijl van whiteboardanimaties: met een whiteboard en stiften brengen we jouw verhaal tot leven.

We maken al lang bedrijfsanimaties voor verschillende bedrijven en doeleinden. Door onze jarenlange ervaring hebben we inmiddels een helder stappenplan voor het maken van een animatie.

Inspiratie voor bedrijfsanimaties

Wil je alvast wat inspiratie opdoen? Via ons portfolio kun je verschillende voorbeelden bekijken van bedrijfsanimaties die we eerder hebben gemaakt.

Contact

Wil je meer weten? Een offerte aanvragen? Een (online) kennismakingsafspraak inplannen? Je kunt ons bellen op 020-2617491 en we beantwoorden met liefde al je vragen!

De werkwijze om een bedrijfsanimatie te laten maken

Overleg over jouw whiteboardanimatie

1. Een meeting met jou

We komen altijd graag bij je langs voor een intake zodat de bedrijfsanimatie optimaal bij jouw organisatie past. Je mag natuurlijk ook altijd gezellig bij ons in Amsterdam langskomen! Of zoals nu vaak het geval is: we spreken af via Zoom.

Teksten voor whiteboardanimatie uitwerken

2. Tekst schrijven

De kunst van het maken van een helder filmpje zit in een complete en tegelijk zo kort mogelijke tekst, die visueel geschreven is zodat hij goed door de tekeningen versterkt wordt.

Een whiteboardanimatie tekenen

3. Tekenen

Als de tekst definitief is kan de tekenaar aan de slag om op allerlei creatieve manieren de bedrijfsanimatie zo boeiend en helder mogelijk te maken. Als je de tekeningen goed vindt worden ze live gefilmd.

Voice over voor whiteboardanimatie

4. Editen

Al het videomateriaal wordt vervolgens door de editor samengevoegd en ingekort. De voiceover wordt opgenomen en de bedrijfsanimatie wordt naar jou opgestuurd.

Voorbeeldfilmpjes

Reviews

Yara van der Velden
Yara van der Velden
Redacteur bij journalistiek platform De Correspondent
Lees verder
"De samenwerking met Bord&Stift verliep heel soepel. Dit kwam vooral doordat het team helder communiceert, snel schakelt en uiterst flexibel is. Ze denken in oplossingen en staan open voor aanpassingen waar nodig. Met een hele toffe video als resultaat!"
Arjen Tuinhof de Moed
Arjen Tuinhof de Moed
Manager Engineering bij NS Treinmodernisering
Lees verder
"Bord&Stift heeft een leuk team met een open en zeer intelligente benadering. Ons filmpje is niet alleen grappig maar vooral informatief en β€˜to the point’. Aanrader!"
Marlet Kuis
Marlet Kuis
External Partnership Manager bij Bristol-Myers Squibb
Lees verder
"Professioneel, flexibel en zeer prettig in de samenwerking! Bord&Stift staat open voor eerlijke feedback: dat verbetert de kwaliteit. Prettig contact: bij vragen/issues neemt Bord&Stift direct contact op. En ze houden zich aan de timelines en zijn heel flexibel. We zijn zeer tevreden! Veel dank!"

Swipe voor meer reviews β†’

Videoreviews van onze klanten​

4.6/5

De Correspondent, NS, Philips en andere klanten geven ons gemiddeld een 9.1 op basis van 69 reviews.

Alle reviews zijn onafhankelijk verzameld door The Feedback Company en Google.

Veelgestelde vragen over bedrijfsanimaties

Je mag ons altijd mailen of bellen (020-2617491), maar als we een whiteboardanimatie voor je gaan maken vinden we het fijn om elkaar ook even te zien.

Dat kan online via Zoom, bij jou op kantoor of als je zin hebt om ons gezellige kantoor te beleven spreken we af bij ons op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Tijdens een startsessie van zo’n twee uur gaan we samen aan de slag om tot de kern van de whiteboardanimatie te komen, zodat we zeker weten dat er geen belangrijke informatie over het hoofd wordt gezien.

Wij hebben zes weken nodig vanaf de eerste afspraak. In onze ervaring is dit hoeveel tijd er nodig is om voor ons en jou als opdrachtgever het proces goed te laten verlopen en een goed eindproduct te leveren. Als je de whiteboardanimatie toch sneller nodig hebt, is dat soms mogelijk, maar dat hangt af van onze planning en beschikbaarheid.

Jazeker! Er zijn allerlei opties. Mannen, vrouwen, enthousiast, zwoel, vlot, serieus, Nederlandstalig of een andere taal. Je mag zelf beslissen wie het beste bij jouw filmpje past.

Meestal zijn er twee of drie tekenaars vrij waarvan we een voorbeeldfilmpje opsturen. Je kan dan de tekenaar kiezen op basis van de stijl die het beste bij jou past.

Het kan voorkomen dat wanneer het druk is of je haast hebt met het maken van een whiteboardanimatie, er minder tekenaars beschikbaar zijn om uit te kiezen. We overleggen in ieder geval altijd met jullie welke tekenaar het beste past.

Zeker! Sterker nog, vaak als er al wel van alles op papier staat willen we toch met jullie in gesprek om echt de diepte in te gaan. Het is echter niet nodig om het verhaal al op papier te hebben of een briefing te maken.

Wij stellen jullie namelijk in een eerste interview alle vragen die wij nodig hebben om de whiteboardanimatie te kunnen maken. Dat doen we aan de hand van dit template:

Naast het maken van whiteboardanimaties zijn onze tekenaars ook beschikbaar als live tekenaars. Zij kunnen tijdens een vergadering, bijeenkomst of conferentie visueel verslag doen van wat er wordt gezegd.

We kunnen ook langskomen voor een tekenworkshop. Waarom suf notuleren als je als team zelf je ideeΓ«n en plannen overzichtelijk in een tekening kunt verwerken? Veel mensen zeggen dan β€œJa, maar ik kan niet tekenen!”. Geen zorgen, dat kun je na deze workshop dus wel.

Daarnaast maken we ook infographics. Infographics zijn een goede manier om in één overzichtelijk beeld jouw boodschap duidelijk te maken.

Hoeveel je zelf wilt! Gemiddeld zit het voor jou als klant tussen de 3 tot 5 uur per filmpje, afhankelijk van hoe betrokken je zelf wilt zijn tijdens het proces.

Wij beginnen het maken van een whiteboardanimatie altijd met een uitgebreid interview over de inhoud van +/- 2 uur. Die tijd hebben we nodig. Vanaf dat moment kunnen wij aan de slag en hoef jij alleen nog maar feedback te geven.

Afhankelijk van hoeveel feedback je zelf wilt geven, kost dat heel weinig tijd (+/- 5 minuten) of iets meer tijd (+/- 30 minuten). Optioneel is een brainstorm met de tekenaar, wat rond de +/- 2 uur in beslag zal nemen.

We beginnen het proces met een uitgebreid gesprek met jullie vanΒ  +/- 2 uur. Zo kunnen we de inhoud uitpluizen en een goed beeld krijgen van wat de kern moet worden van het filmpje.

Vervolgens gaat de tekstschrijver aan de slag en maakt op basis van het interview een eerste versie van de tekst. Daar mogen jullie dan feedback op geven, totdat de tekst naar tevredenheid is.

Als de tekst definitief is, gaat de tekenaar proeftekeningen maken. De proeftekeningen worden naar jullie opgestuurd als PDF en daar mogen jullie ook weer feedback op geven.

Tot slot spreekt de voice-over de tekst in. Als je wilt, kun je inbellen om mee te luisteren en de voice-over feedback te geven.

Als alles akkoord is, gaan we de whiteboardanimatie handmatig tekenen en filmen (gemiddeld zijn we 8 uur aan het filmen voor een whiteboardanimatie van 3 minuten). Als je hebt gekozen voor een digitaal filmpje, worden alle losse beelden naar de editor gestuurd die er één geheel van animeert.

Dan editen we alles aan elkaar en sturen we de whiteboardanimatie naar jullie op in .MP4 formaat of een ander formaat als jullie dat willen. Als je hebt gekozen voor een digitaal filmpje, worden alle losse beelden uit de proeftekeningen naar de editor gestuurd die er één geheel van animeert.

We hebben al whiteboardanimaties mogen maken voor meer dan 500 klanten! Onder andere voor NS, Philips, De Correspondent, Universiteit van Amsterdam, de Nationale Politie, Gemeente Den Haag, Het Klokhuis, Women Inc en vele anderen.

Zeker, we hebben tot nu toe al whiteboardanimaties gemaakt in het Vlaams, Frans, Spaans, Engels, Arabisch, Berbers en Duits. We laten dan door een vertaalbureau de tekst vertalen en we zorgen voor een voice-over in de desbetreffende taal.

Tussen alle stappen door worden er steeds versies van de tekst en tekeningen heen-en-weer gestuurd waar feedback op gegeven kan worden. Dit kan per mail of telefonisch, totdat je helemaal tevreden bent over de content van de uiteindelijke whiteboardanimatie!

Nadat je een definitieve β€˜go’ hebt gegeven, duiken we de filmstudio in om de whiteboardanimatie op te nemen. Een paar dagen later valt β€˜ie dan op je digitale deurmat.

Bel of mail ons! Hoewel wij met transparante, vaste prijzen werken, zijn wij altijd bereid om te kijken wat we kunnen doen voor de organisaties die minder te besteden hebben.