✔ Klanten geven ons een 9.1
4.6/5

Wij zijn Bord&Stift.

Wij leggen complexe zaken helder uit.

Explanimation laten maken

Ben jij op zoek naar een bedrijf dat explanimations maakt? Dan zit je goed bij Bord&Stift. Explanimations worden soms ook wel explanation of explainer video’s genoemd. Het kan soms moeilijk zijn om je bedrijfsverhaal op een juiste manier bij je doelgroep te krijgen. Zeker met de grote informatiestromen waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Met onze explanimations maken we jouw complexe boodschap simpel, helder en toegankelijk. Door de combinatie van getekend beeld en ingesproken tekst blijft je boodschap goed hangen bij de kijker.

Wil je weten hoe we te werk gaan? Bekijk ons filmpje hier:

Waarom kies je voor Bord&Stift?

✅ Een vaste prijs, zo weet je waar je aan toe bent

✅ Persoonlijke kick-off, voor een vliegende start

✅ Onbeperkte feedback, we gaan door tot jij blij bent

✅ Onze klanten geven ons een 9.1 op basis van 60 reviews

Team van slimmeriken, we duiken graag de inhoud in

Kick-off

Explanimation laten maken?

Simpel proces

Voor de kleinere budgetten
2.250 excl. btw
 • Filmpje ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Jij maakt het script
 • Simpele tekenstijl
 • Max 2 feedbackrondes

Standaard

Ons klassieke whiteboardfilmpje
4.750 excl. btw
 • Filmpje ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij maken het script
 • Creatieve tekenstijl
 • Onbeperkte feedbackrondes
Meest gekozen

Uitgebreid

Extra service voor de Pietje Preciezen
5.475 excl. btw
 • Filmpje ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij maken het script
 • Uitgebreide en technische tekenstijl
 • Onbeperkte feedbackrondes

Aanvullende wensen?

Heb je nog specifieke wensen? Wij werken ook met vaste prijzen voor zaken als ondertiteling, jouw filmpje extra snel (binnen 4 weken) klaar of muziek bij je filmpje. 

Bekijk alle mogelijke add-ons en de bijbehorende prijzen.

Zin om met ons samen te werken?

De explanimations van Bord&Stift

Ze zien er misschien simpel uit, maar onze explanimations of explainer video’s worden via een goed uitgedacht stappenproces gemaakt. Om de explanimation zo goed mogelijk aan je wensen te laten voldoen, worden alle stappen van het proces in samenspraak met jou doorlopen. Bij elke stap is er de mogelijkheid tot uitgebreide feedback, totdat we beginnen met filmen van de tekeningen. Wanneer onze tekstschrijvers de eerste versie van de tekst af hebben, wordt die naar je opgestuurd. Dan gaat de tekst een paar keer over en weer, totdat je helemaal tevreden bent. Vervolgens mag je kiezen of de tekst ingesproken wordt door één van onze eigen voice-overs, of dat je het liever zelf inspreekt. Als de tekst af is en de voice-over is gekozen, beginnen onze tekenaars met het maken van de tekeningen. Zij zorgen ervoor dat die zo goed mogelijk bij de tekst en jouw boodschap passen. Bij deze stap is er natuurlijk ook de mogelijkheid voor uitgebreide feedback.

Ben je helemaal tevreden? Dan begint het film- en monteerproces, en kan jij achterover leunen tot we de explanimation naar je opsturen.

Voorbeelden van explanimations

We maken al geruime tijd explanimations of explanation video’s voor allerlei bedrijven en doelgroepen. Een deel van de explanimations mogen we niet openbaar vertonen, maar sommige filmpjes kunnen we wel laten zien. Deze kan je bekijken op de voorbeeldenpagina van onze site. Wil je graag een explanimation laten maken? Of wat meer weten over hoe we dat doen? Bel ons dan op 020-2617491 voor een vrijblijvende offerte of om een kennismakingsgesprek te plannen.

Onze werkwijze

1. Een meeting met jou

We komen altijd graag bij je langs voor een intake zodat het filmpje optimaal bij jouw bedrijf past. Je mag natuurlijk ook altijd gezellig bij ons in Amsterdam langskomen!

2. Tekst schrijven

De kunst van het maken van een helder filmpje zit in een complete en tegelijk zo kort mogelijke tekst, die visueel geschreven is zodat hij goed door de tekeningen versterkt wordt.

3. Tekenen

Als de tekst definitief is kan de tekenaar aan de slag om op allerlei creatieve manieren het filmpje zo boeiend en helder mogelijk te maken. Als je de tekeningen goed vindt worden ze live gefilmd.

4. Editen

Al het videomateriaal wordt vervolgens door de editor samengevoegd en ingekort. De voiceover wordt opgenomen en het filmpje wordt naar jou opgestuurd.

Reviews

Yara van der Velden
Yara van der Velden
Redacteur bij journalistiek platform De Correspondent
Lees verder
"De samenwerking met Bord&Stift verliep heel soepel. Dit kwam vooral doordat het team helder communiceert, snel schakelt en uiterst flexibel is. Ze denken in oplossingen en staan open voor aanpassingen waar nodig. Met een hele toffe video als resultaat!"
Arjen Tuinhof de Moed
Arjen Tuinhof de Moed
Manager Engineering bij NS Treinmodernisering
Lees verder
"Bord&Stift heeft een leuk team met een open en zeer intelligente benadering. Ons filmpje is niet alleen grappig maar vooral informatief en ‘to the point’. Aanrader!"
Marlet Kuis
Marlet Kuis
External Partnership Manager bij Bristol-Myers Squibb
Lees verder
"Professioneel, flexibel en zeer prettig in de samenwerking! Bord&Stift staat open voor eerlijke feedback: dat verbetert de kwaliteit. Prettig contact: bij vragen/issues neemt Bord&Stift direct contact op. En ze houden zich aan de timelines en zijn heel flexibel. We zijn zeer tevreden! Veel dank!"
4.6/5

De Correspondent, NS, Philips en andere klanten geven ons gemiddeld een 9.1 op basis van 61 reviews.

Klanten geven onafhankelijk hun mening over Bord&Stift via Feedbackcompany en Google.