ZOMERACTIE

Bestel één van onze uitleganimaties vòòr 1 oktober en krijg 20% korting!

Uitleganimaties

Uitleganimatie laten maken?

Heb jij een complex verhaal dat je helder wilt uitleggen? Bijvoorbeeld een visie, bedrijfsplan of concept? Met een whiteboardanimatie van Bord&Stift kan je jouw boodschap helder en simpel overbrengen. 
 
Spring direct naar onze prijzen of onze werkwijze.

Prijs uitleganimatie

1 minuut

Kort en krachtig
4250
3400 excl. btw
 • Uitleganimatie van een minuut
 • Klaar in ± 5 weken
 • Jij levert de tekst aan
 • Helder en eenvoudige tekenstijl die de lading dekt
 • Één feedbackronde

3 minuten

Onze klassieke uitleganimatie
6250
5000 excl. btw
 • Uitleganimatie ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij schrijven de tekst
 • Creatieve tekenstijl met ruimte voor jullie input
 • Onbeperkt feedbackrondes
Meest gekozen

3 minuten technisch

Animatie met uitgebreide tekeningen
7250
5800 excl. btw
 • Uitleganimatie ±3 minuten
 • Klaar in 6-8 weken
 • Wij schrijven de tekst
 • Uitgebreide en technische tekenstijl met ruimte voor jullie input
 • Onbeperkt feedbackrondes

Wil je weten hoe we te werk gaan?

Wat krijg je bij een standaard proces?

Bedrijven die een uitleganimatie laten maken, kiezen vaak voor het standaard proces. Hiervan mag je het volgende verwachten:

Wil je meer weten over de verschillen tussen de verschillende processen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Handgetekend of digitaal?

Bij ons kun je kiezen of je jouw whiteboardanimatie handgetekend of digitaal wilt hebben. 

Zo zul je in een digitaal filmpje meer animaties tegenkomen en kun je het bijvoorbeeld aangeven wanneer je specifieke kleuren in het filmpje wilt hebben. Omdat visuele communicatie natuurlijk het beste werkt hebben we hierover een filmpje gemaakt!

De prijs van een digitaal filmpje is gelijk aan die van een handgetekend filmpje.

Proces in vier stappen

Overleg over jouw whiteboardanimatie

1. Kletsen

Tijdens ons startgesprek gaan we samen met de tekstschrijver en tekenaar op zoek naar wat er precies in het filmpje moet komen. Zo kunnen we een animatie maken die perfect bij jullie wensen past.

Teksten voor whiteboardanimatie uitwerken

2. Schrijven

De kunst van het maken van een helder filmpje zit ‘m vooral in het schrijven van een complete en tegelijk zo kort mogelijke tekst.
Deze is visueel geschreven zodat hij goed door de tekeningen versterkt kan worden.

Een whiteboardanimatie tekenen

3. Tekenen

Als de tekst definitief is kan de tekenaar aan de slag om op allerlei creatieve manieren het filmpje zo helder mogelijk te maken.


Voice over voor whiteboardanimatie

4. Editen

Al het tekenmateriaal wordt vervolgens door de editor samengevoegd en geanimeerd. De voice-over wordt opgenomen en de whiteboardanimatie wordt vervolgens naar jou opgestuurd.

Bestel je meerdere whiteboardanimaties?
Dan krijg je korting!

De samenwerking met onze klanten gaat vaak nog soepeler wanneer we meerdere animaties voor dezelfde klant maken. Daarom krijg je korting wanneer je meerdere whiteboardanimaties wil laten maken met als stelregel: hoe meer filmpjes, des te meer korting.

Let op, deze korting geldt alleen als je de meerdere filmpjes in één keer bestelt en betaalt.

2 filmpjes

5
%
korting
 •  

3-5 filmpjes

8
%
korting
 •  
Meest gekozen

6-9 filmpjes

12
%
korting
 •  

10 filmpjes

15
%
korting
 •  

Reviews

Yara van der Velden
Yara van der Velden
Redacteur bij journalistiek platform De Correspondent
Lees verder
"De samenwerking met Bord&Stift verliep heel soepel. Dit kwam vooral doordat het team helder communiceert, snel schakelt en uiterst flexibel is. Ze denken in oplossingen en staan open voor aanpassingen waar nodig. Met een hele toffe video als resultaat!"
Arjen Tuinhof de Moed
Arjen Tuinhof de Moed
Manager Engineering bij NS Treinmodernisering
Lees verder
"Bord&Stift heeft een leuk team met een open en zeer intelligente benadering. Ons filmpje is niet alleen grappig maar vooral informatief en ‘to the point’. Aanrader!"
Marlet Kuis
Marlet Kuis
External Partnership Manager bij Bristol-Myers Squibb
Lees verder
"Professioneel, flexibel en zeer prettig in de samenwerking! Bord&Stift staat open voor eerlijke feedback: dat verbetert de kwaliteit. Prettig contact: bij vragen/issues neemt Bord&Stift direct contact op. En ze houden zich aan de timelines en zijn heel flexibel. We zijn zeer tevreden! Veel dank!"

Swipe voor meer reviews →

Videoreviews van onze klanten​

4.6/5

De Correspondent, NS, Philips en andere klanten geven ons gemiddeld een 9.1 op basis van 69 reviews.

Alle reviews zijn onafhankelijk verzameld door The Feedback Company en Google.

Veelgestelde vragen over uitleganimaties

Je mag ons altijd mailen of bellen (020-2617491), maar als we een whiteboardanimatie voor je gaan maken vinden we het fijn om elkaar ook even te zien.

Dat kan online via Zoom, bij jou op kantoor of als je zin hebt om ons gezellige kantoor te beleven spreken we af bij ons op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Tijdens een startsessie van zo’n twee uur gaan we samen aan de slag om tot de kern van de whiteboardanimatie te komen, zodat we zeker weten dat er geen belangrijke informatie over het hoofd wordt gezien.

Wij hebben zes weken nodig vanaf de eerste afspraak. In onze ervaring is dit hoeveel tijd er nodig is om voor ons en jou als opdrachtgever het proces goed te laten verlopen en een goed eindproduct te leveren. Als je de whiteboardanimatie toch sneller nodig hebt, is dat soms mogelijk, maar dat hangt af van onze planning en beschikbaarheid.

Jazeker! Er zijn allerlei opties. Mannen, vrouwen, enthousiast, zwoel, vlot, serieus, Nederlandstalig of een andere taal. Je mag zelf beslissen wie het beste bij jouw filmpje past.

Meestal zijn er twee of drie tekenaars vrij waarvan we een voorbeeldfilmpje opsturen. Je kan dan de tekenaar kiezen op basis van de stijl die het beste bij jou past.

Het kan voorkomen dat wanneer het druk is of je haast hebt met het maken van een whiteboardanimatie, er minder tekenaars beschikbaar zijn om uit te kiezen. We overleggen in ieder geval altijd met jullie welke tekenaar het beste past.

Zeker! Sterker nog, vaak als er al wel van alles op papier staat willen we toch met jullie in gesprek om echt de diepte in te gaan. Het is echter niet nodig om het verhaal al op papier te hebben of een briefing te maken.

Wij stellen jullie namelijk in een eerste interview alle vragen die wij nodig hebben om de whiteboardanimatie te kunnen maken. Dat doen we aan de hand van dit template:

Naast het maken van whiteboardanimaties zijn onze tekenaars ook beschikbaar als live tekenaars. Zij kunnen tijdens een vergadering, bijeenkomst of conferentie visueel verslag doen van wat er wordt gezegd.

We kunnen ook langskomen voor een tekenworkshop. Waarom suf notuleren als je als team zelf je ideeën en plannen overzichtelijk in een tekening kunt verwerken? Veel mensen zeggen dan “Ja, maar ik kan niet tekenen!”. Geen zorgen, dat kun je na deze workshop dus wel.

Daarnaast maken we ook infographics. Infographics zijn een goede manier om in één overzichtelijk beeld jouw boodschap duidelijk te maken.

Hoeveel je zelf wilt! Gemiddeld zit het voor jou als klant tussen de 3 tot 5 uur per filmpje, afhankelijk van hoe betrokken je zelf wilt zijn tijdens het proces.

Wij beginnen het maken van een whiteboardanimatie altijd met een uitgebreid interview over de inhoud van +/- 2 uur. Die tijd hebben we nodig. Vanaf dat moment kunnen wij aan de slag en hoef jij alleen nog maar feedback te geven.

Afhankelijk van hoeveel feedback je zelf wilt geven, kost dat heel weinig tijd (+/- 5 minuten) of iets meer tijd (+/- 30 minuten). Optioneel is een brainstorm met de tekenaar, wat rond de +/- 2 uur in beslag zal nemen.

We beginnen het proces met een uitgebreid gesprek met jullie van  +/- 2 uur. Zo kunnen we de inhoud uitpluizen en een goed beeld krijgen van wat de kern moet worden van het filmpje.

Vervolgens gaat de tekstschrijver aan de slag en maakt op basis van het interview een eerste versie van de tekst. Daar mogen jullie dan feedback op geven, totdat de tekst naar tevredenheid is.

Als de tekst definitief is, gaat de tekenaar proeftekeningen maken. De proeftekeningen worden naar jullie opgestuurd als PDF en daar mogen jullie ook weer feedback op geven.

Tot slot spreekt de voice-over de tekst in. Als je wilt, kun je inbellen om mee te luisteren en de voice-over feedback te geven.

Als alles akkoord is, gaan we de whiteboardanimatie handmatig tekenen en filmen (gemiddeld zijn we 8 uur aan het filmen voor een whiteboardanimatie van 3 minuten). Als je hebt gekozen voor een digitaal filmpje, worden alle losse beelden naar de editor gestuurd die er één geheel van animeert.

Dan editen we alles aan elkaar en sturen we de whiteboardanimatie naar jullie op in .MP4 formaat of een ander formaat als jullie dat willen. Als je hebt gekozen voor een digitaal filmpje, worden alle losse beelden uit de proeftekeningen naar de editor gestuurd die er één geheel van animeert.

We hebben al whiteboardanimaties mogen maken voor meer dan 500 klanten! Onder andere voor NS, Philips, De Correspondent, Universiteit van Amsterdam, de Nationale Politie, Gemeente Den Haag, Het Klokhuis, Women Inc en vele anderen.

Zeker, we hebben tot nu toe al whiteboardanimaties gemaakt in het Vlaams, Frans, Spaans, Engels, Arabisch, Berbers en Duits. We laten dan door een vertaalbureau de tekst vertalen en we zorgen voor een voice-over in de desbetreffende taal.

Tussen alle stappen door worden er steeds versies van de tekst en tekeningen heen-en-weer gestuurd waar feedback op gegeven kan worden. Dit kan per mail of telefonisch, totdat je helemaal tevreden bent over de content van de uiteindelijke whiteboardanimatie!

Nadat je een definitieve ‘go’ hebt gegeven, duiken we de filmstudio in om de whiteboardanimatie op te nemen. Een paar dagen later valt ‘ie dan op je digitale deurmat.

Bel of mail ons! Hoewel wij met transparante, vaste prijzen werken, zijn wij altijd bereid om te kijken wat we kunnen doen voor de organisaties die minder te besteden hebben.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ-pagina.