Wil je weten hoe we te werk gaan?
Bekijk onze video hier:

Wij toveren complexe verhalen om
tot simpele, getekende filmpjes.

✅ We werken met losse, heldere stappen

✅ Een vaste prijs per filmpje

✅ Elk filmpje start met een persoonlijke kick-off

✅ Focus op de inhoud, niet op de poespas

✅ Klanten geven ons gemiddeld een 9.0!

Bel ons op 020-2617491

of neem op een andere manier contact met ons op.

Wij maken een filmpje in vijf overzichtelijke stappen:

Het proces
Wij hebben ons proces opgedeeld in losse, heldere stappen. Hebben jullie de offerte goed gekeurd? Dan kunnen we beginnen!
Image is not available
De tekst
We beginnen met een uitgebreid interview waarin we jullie de hemd van het lijf vragen. Op basis daarvan schrijft de tekstschrijver een eerste versie van de tekst.
Image is not available
De tekeningen
Op basis van de tekst maakt de tekenaar een eerste versie van de tekeningen. Jullie mogen daar feedback op geven!
Proeftekeningen maken voor een Bord&Stift filmpje
Voice-over
Als de tekst definitief is, kan de voice-over hem inspreken. Zakelijk, enthousiast, zwoel of meeslepend? Jij mag het zeggen!
Proeftekeningen maken voor een Bord&Stift filmpje
Filmen
Als jullie helemaal tevreden zijn beginnen we aan het monnikenwerk om alles handmatig te tekenen en te filmen. Drie minuten film is voor ons acht uur tekenwerk!
Proeftekeningen maken voor een Bord&Stift filmpje
Editen en opsturen
Wij voegen alles samen en sturen het filmpje naar jullie op.
Proeftekeningen maken voor een Bord&Stift filmpje
previous arrow
next arrow
Slider

De kracht van Bord&Stift

✅ We werken met losse, heldere stappen

✅ Een vaste prijs per filmpje

✅ Elk filmpje start met een persoonlijke kick-off

✅ Focus op de inhoud, niet op de poespas

✅ Klanten geven ons gemiddeld een 9!

Bel ons op 020-2617491

of neem op een andere manier contact met ons op.

Dit zeggen anderen over ons


Image is not available
"Ter ere van ons 25 jarig bestaan heeft Bord&Stift voor ons een filmpje gemaakt waarbij ze ons werk en een aantal complexe besluitvormingsprocessen hebben weten te vertalen in een creatief en aansprekend filmpje. Ik was erg blij met de samenwerking, verrassende en creatieve ideeën, en oplossingsgerichte manier van werken van Bord&Stift."
Nejra Kalkan
Secretaris Commissie Meijers
Image is not available
"Bord&Stift is incredible! I had the pleasure of collaborating with them on three different videos and was consistently blown away by their professionalism and the quality of their work. Each person I worked with was friendly and enthusiastic, offering a valuable and highly creative perspective in his/her area of expertise."
Aurora Stobbelaar
Senior Communications Coordinator at EAIE
Image is not available
"Mede dankzij Bord & Stift is ons APF-Congres een groot succes geworden. Op heldere en creatieve wijze hebben zij in een paar minuten het pensioenlandschap in beeld gebracht. Via een helder proces hebben zij onze inhoudelijke informatie vertaald in een duidelijk filmpje. De contacten met Charlotte en haar collega's waren niet alleen professioneel maar ook telkens weer plezierig."
Henry van Eck
Pensioenadviseur Montae
previous arrow
next arrow
Slider

-

-

-

Plan een afspraak met ons

(helemaal vrijblijvend natuurlijk)
of bekijk hier alle FAQ's.

-

De vijf meest gestelde vragen

Wij nemen zes weken vanaf het moment van de eerste interviewafspraak. In onze ervaring is dat echt de tijd die nodig is om op een prettige manier het proces te doorlopen en een goed eindproduct op te leveren. Mocht je het sneller nodig willen dan kan dat soms wel, maar dan moeten we even heel kritisch kijken naar de planning en wie er beschikbaar is.

Je mag ons altijd mailen of bellen (020-2617491), maar als we een filmpje voor je gaan maken komen we altijd langs. Bij jou op kantoor of als je zin hebt om ons gezellige kantoor te beleven: bij ons op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Tijdens een sessie van zo’n twee uur gaan we samen aan de slag om tot de kern van het filmpje te komen, zodat we zeker weten dat er geen belangrijke informatie over het hoofd wordt gezien.

We hebben onze processen efficiënt ingericht en hoewel elk filmpje uniek is, hebben we al honderden filmpjes gemaakt en gebruiken we die ervaring. Daarnaast is het natuurlijk zo dat of je iets duur vindt of goedkoop afhangt van de budgetten die je beschikbaar hebt. Wij hebben ervoor gekozen om één vaste prijs voor iedereen te rekenen en die ook transparant op onze website te zetten.

We maken onze filmpjes met veel persoonlijke aandacht en een goede dosis creatieve liefde. Daar komen ook veel uren bij kijken en dus zijn we niet de allergoedkoopste. Zo komen we bij je langs voor een eerste afspraak om tijdens een sessie van zo’n 2 uur samen tot de kern van het filmpje te komen. Gedurende het proces door is er veel persoonlijke aandacht zodat we een filmpje op maat kunnen maken die helemaal naar wens is.

Naast het maken van filmpjes zijn onze tekenaars ook beschikbaar als live tekenaars (sneltekenaars). Zij kunnen tijdens een vergadering, bijeenkomst of conferentie visueel verslagleggen van wat er wordt gezegd.

Daarnaast kunnen we ook langskomen voor een tekenworkshop. Waarom suf notuleren als je als team zelf je ideeën en plannen overzichtelijk in een tekening kunt verwerken? “Ik kan niet tekenen”. Geen zorgen, dat kun je na deze workshop dus wel.

Live tekenaar inhuren

-

-

De kracht van Bord&Stift-

✅ We werken met losse, heldere stappen

✅ Een vaste prijs per filmpje

✅ Elk filmpje start met een persoonlijke kick-off

✅ Focus op de inhoud, niet op de poespas

✅ Klanten geven ons gemiddeld een 9!

Gemiddeld kost een filmpje

tussen de €3.250,- en €9.900 excl. BTW.

Ben je benieuwd wat het in jouw geval precies kost?

.

 Vraag zelf een offerte aan

of neem direct contact met ons op.Een paar van onze blije klanten

Loop virtueel door ons kantoor en neem alvast een kijkje 🙂

-

Er is steeds meer informatie, maar mensen hebben minder tijd

We consumeren nu gemiddeld meer informatie in één dag, dan een gemiddelde Middeleeuwer in zijn hele leven. De informatie is ook complexer geworden, we hebben steeds minder tijd en onze aandacht wordt steeds meer versnipperd. Des te belangrijker wordt het om jouw boodschap toegankelijk en helder weer te geven. Wij helpen jou om tot de kern te komen en dit op een laagdrempelige manier weer te geven.

Wij vertellen jouw verhaal met een whiteboard en stiften

Jouw complexe verhaal vertellen we op een simpele heldere manier. Omdat we sterk geloven in de kracht van een simpele tekening, gecombineerd met een sterke voice-over, is deze stijl van whiteboardfilmpjes de enige stijl die we maken. Deze stijl van creatieve visuele getekende filmpjes is geïnspireerd op die van RSA Animate of RSA Animation, waarbij diverse TED talks zijn omgevormd tot levendige filmpjes.

Wij helpen met het proces van begin tot eind

Wij helpen je met het gehele proces. Van de tekst schrijven, tot de teksten inspreken, de tekening maken, het filmen en het editen. In principe nemen wij zo veel mogelijk werk voor jou uit handen, het belangrijkste wat jij doet is vooral feedback geven op de teksten en de tekeningen. Die feedback verwerken wij vervolgens weer, zodat het filmpje voldoet aan wat jij zoekt en jij er blij mee bent.

1. Offerte

Je vraagt een offerte aan via contact@bordenstift.nl. Als je akkoord gaat beginnen we!

2. Tekst schrijven

Wij schrijven op basis van jouw verhaal en boodschap de tekst en jij geeft daar feedback op.

3. Tekst inspreken

De tekst wordt professioneel ingesproken en jij geeft daar feedback op.

4. Whiteboardtekening

Wij maken een opzet van de whiteboardtekening voor het filmpje en jij geeft daar feedback op.

5. Filmpje opnemen en editten

Alle feedback wordt verwerkt tijdens het maken van het defintieve filmpje.

6. Filmpje toesturen

Je krijgt het filmpje in verschillende formaten opgestuurd.

Ons proces, uitgebreid uitgelegd

Losse stappen

Bord&Stift creëert samen met jou het filmpje in heldere overzichtelijke stappen. Belangrijk is om de stappen los van elkaar te zien en elke stap af te sluiten voordat we naar de volgende stap gaan. Zo zorgen we bijvoorbeeld eerst samen ervoor dat de tekst helemaal af is, voordat de tekenaar of de voice-over ermee verder gaat. Zo voorkomen we dat de tekenaar bijvoorbeeld tekeningen maakt van stukken tekst die later geschrapt gaan worden.


Tekst

De tekst is het meest essentiële onderdeel van de Bord&Stift filmpjes. De tekst vormt namelijk de basis van waaruit de rest van het filmpje wordt opgebouwd. Een van onze tekstschrijvers neemt contact op om een afspraak te maken. We kunnen langskomen om naar het verhaal te luisteren, maar je kunt het ook telefonisch aan ons vertellen. De tekstschrijver maakt dan een eerste versie van de tekst, waar jij dan weer feedback op kunt geven. Over het algemeen gaat de tekst nog zo’n vijf à zes keer heen en weer over de mail. Dit itereren is een natuurlijk onderdeel van het proces en elke iteratie verbetert de tekst weer een slag.


Voice-over

Zodra de tekst af is, gaat de voice-over ermee aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen de tekst zelf op te nemen. Zeker in het geval dat het filmpje iets is wat jou persoonlijk ook aangaat of waar jij zelf helemaal achter staat, kan het heel authentiek overkomen. We werken samen met een professionele geluidsstudio in Amsterdam waar je dan naartoe gaat om de tekst op te nemen. Voordeel van het door ons laten inspreken is dat we werken met ervaren voice-overs, waardoor je zeker weet dat de tekst goed wordt uitgesproken. Je kunt zelf kiezen of je een mannen- of vrouwenstem wilt.


Tekening

Voor de tekenaar is het heel belangrijk om pas te beginnen als de tekst helemaal definitief is, zodat hij niet dingen gaat tekenen die er later niet inkomen of dat hij later nog de hele tekening moet omgooien doordat er achteraf nog dingen veranderen.
De tekenaar gaat zelf creatief aan de slag met tekeningen die bij de tekst passen en komt dan met een eerste opzet voor de tekening. Deze stuurt hij toe per mail en daar kun jij dan weer feedback op geven. Deze feedback neemt de tekenaar mee voordat het tekenen en filmen begint.


Filmen

Vanaf het moment dat wij gaan filmen hoef jij niets meer te doen, maar het is goed om te weten wat er nu precies gebeurt. Belangrijk is om te weten dat wij vanaf nu niets meer kunnen veranderen, niet aan de tekst en niet aan de tekening. De cameraman en de tekenaar gaan nu samen aan de slag. Zij zorgen ervoor dat wordt gefilmd hoe de tekenaar met gekleurde stiften de tekening opbouwt op het whiteboard.
Hoewel het eindresultaat maar een paar minuten duurt, kost het filmen gemiddeld zo’n één tot drie dagen. Sommige stukjes film worden zelfs wel 4000x versneld, zodat ze kloppen met de snelheid van de ingesproken tekst.


Editen en opsturen

De editor voegt alle losse delen samen. De ingesproken voice-over vormt de basis voor het filmpje en de beelden worden al naar gelang nodig versneld of vertraagd, zodat ze kloppen met de snelheid van de tekst. Eventuele foutjes tijdens het tekenen worden eruit geknipt zodat het een vloeiend geheel wordt. Ook vindt er nabewerking plaats van de beelden en het geluid om het geheel mooi af te werken. Vervolgens sturen we het filmpje op. We sturen het je toe via WeTransfer en we maken direct een YouTube link van het filmpje. Dat zetten we nog wel op ‘verborgen’ en je kunt dan zelf aangeven of je wilt dat we het filmpje op ‘openbaar’ zetten.


Feedback

We vinden het altijd fijn om achteraf te evalueren hoe het proces is gegaan, wat er juist goed aan was, wat we volgende keer nog beter kunnen doen en of je misschien nog ideeën hebt voor Bord&Stift. We kunnen bellen maar je kunt het ook via een formulier invullen. Dat formulier vind je via deze link van The Feedback Company.