✓ Alles écht getekend ✎   ✓ Betrokken en persoonlijk   ✓ Geen extra kosten, één vast bedrag   ✓ Klanten geven ons een 9!

Wij helpen jou om jouw verhaal te vertellen met een whiteboard en stiften. Zo toveren wij complexe verhalen om tot simpele getekende filmpjes.

☏ Benieuwd? Neem contact met ons op! ☏

Er is steeds meer informatie, maar mensen hebben minder tijd

We consumeren nu gemiddeld meer informatie in één dag, dan een gemiddelde Middeleeuwer in zijn hele leven. De informatie is ook complexer geworden, we hebben steeds minder tijd en onze aandacht wordt steeds meer versnipperd. Des te belangrijker wordt het om jouw boodschap toegankelijk en helder weer te geven. Wij helpen jou om tot de kern te komen  en dit op een laagdrempelige manier weer te geven.

Wij vertellen jouw verhaal met een whiteboard en stiften

Jouw complexe verhaal vertellen we op een simpele heldere manier. Omdat we sterk geloven in de kracht van een simpele tekening, gecombineerd met een sterke voice-over, is deze stijl van whiteboardfilmpjes de enige stijl die we maken. Deze stijl van creatieve visuele getekende filmpjes is geïnspireerd op die van RSA Animate of RSA Animation, waarbij diverse TED talks zijn omgevormd tot levendige filmpjes.

Wij helpen met het proces van begin tot eind

Wij helpen je met het gehele proces. Van de tekst schrijven, tot de teksten inspreken, de tekening maken, het filmen en het editen. In principe nemen wij zo veel mogelijk werk voor jou uit handen, het belangrijkste wat jij doet is vooral feedback geven op de teksten en de tekeningen. Die feedback verwerken wij vervolgens weer, zodat het filmpje voldoet aan wat jij zoekt en jij er blij mee bent.


Dit zeggen anderen over ons

★★★★★★★★★★9 van 10 op basis van 33 beoordelingen bij Feedback Company

Recente beoordelingen★★★★★★★★★★Thijs MijnZaak OndernemerscoachingRazendsscherp en toegankelijk jong team met doorleefde ervaring, flexibel, analytisch, to the point, ontspannen en met goede humor en relativeringsvermogen. Ze staan voor elkaar en als een team. Bijzonder prettige ervaring!★★★★★★★★★★Dare2DreamHet was heel prettig samenwerken met het team van Bord&Stift. De enthousiasme en passie van de professionals bij Bord&Stift werkt heel aanstekelijk. We zijn zeer trots op het super mooie filmpje. ★★★★★★★★★★Zorg voor innoveren, Mirjam DijkemaSnel en flexibel, meedenkend en dat voor een prima prijs! Fijn ook het directe contact met zowel de tekenaar als de voice over ... waardoor je precies dat krijgt wat je wilt. ★★★★★★★★★★Bardo/ leven in de laatste faseZeer content met de keuze voor Bord&Stift!★★★★★★★★★★Noor Cossee / Nederlandse SpoorwegenSuperleuk bedrijf om mee samen te werken, snel schakelen, flexibel én met een prachtig resultaat! ★★★★★★★★★★WENBPrima organisatie! Ik kreeg heel snel een planning en een offerte. De verdere afstemming verliep plezierig en B&S leverde altijd precies op tijd datgene wat was afgesproken. De over te brengen boodschap werd op een hele knappe en aansprekende manier in het filmpje verwoord en verbeeld. .★★★★★★★★★★Ans Konijn/Inholland Sportkundewe hebben prettgi samengewerkt met Bord & Stift. Het proces is aan de voorkant helder en er is voldoende ruimte voor inbreng en aanpassingen. Wij zijn heel blij met het eindresultaat.★★★★★★★★★★NS De kracht van Bord&Stift zit wat mij betreft in het snelle schakelen, actief meedenken en de prettige mensen die er werken! Wij zijn zeer tevreden over het resultaat, wat binnen een erg kort tijdsbestek is geleverd. ★★★★★★★★★★Sonja de Bake Gemeente den haagMijn ervaring was heel goed. Snelle reactie op ons voorstel om bij elkaar te komen (de volgende dag al!)flexibel ook in de afspraken daarna, dat werkte erg prettig. Daarnaast was de samenwerking ook erg prettig, nieuwsgierig en kunnen goed inleven, daar hebben we ook echt de tijd voor genomen en is ook belangrijk onderdeel van het proces, vindt ik. Daarna wordt er weer individueel gewerkt maar ook hierin werd alles snel opgepakt, iedereen was goed bereikbaar voor de feedback. Kortom, een fijne samenwerking, snel, flexibel, nieuwsgierig en heel open! ★★★★★★★★★★Arnica van den HoornGoede begeleiding, goede vertaling van onze boodschap in een strakke tekst / outline. Illustraties goed vertaald (juiste gevoel neergezet ermee). Goede vertaling van de briefing en accuraat onze laatste wijzigingen op heel korte termijn opgeleverd!Feedback Company

Gemiddeld kost een filmpje

€3.250,- excl. BTW.

Ben je benieuwd wat het in jouw geval precies kost?

.

💰 Bereken hier de prijs van jouw filmpje 💰


1. Offerte

Je vraagt een offerte aan via contact@bordenstift.nl. Als je akkoord gaat beginnen we!

2. Tekst schrijven

Wij schrijven op basis van jouw verhaal en boodschap de tekst en jij geeft daar feedback op.

3. Tekst inspreken

De tekst wordt professioneel ingesproken en jij geeft daar feedback op.

4. Whiteboardtekening

Wij maken een opzet van de whiteboardtekening voor het filmpje en jij geeft daar feedback op.

5. Filmpje opnemen en editten

Alle feedback wordt verwerkt tijdens het maken van het defintieve filmpje.

6. Filmpje toesturen

Je krijgt het filmpje in verschillende formaten opgestuurd.


FAQ

Kosten

Gemiddeld kost een filmpje van 3 minuten €3.250,-. Wil je precies weten wat het in jouw geval zal kosten om een filmpje te laten maken? Vul dan deze tool in.

We hebben een beperkt budget beschikbaar om voor stichtingen die we een warm hart toedragen soms filmpjes te maken met korting. Vragen kan altijd!

We maken onze filmpjes met veel persoonlijke aandacht en een goede dosis creatieve liefde. Daar komen ook veel uren bij kijken en dus zijn we niet de allergoedkoopste.

We hebben onze processen efficiënt ingericht en hoewel elk filmpje uniek is, hebben we al honderden filmpjes gemaakt en gebruiken we die ervaring. Daarnaast is het natuurlijk zo dat of je iets duur vindt of goedkoop afhangt van de budgetten die je beschikbaar hebt. Wij hebben ervoor gekozen om één vaste prijs voor iedereen te rekenen en die ook transparant op onze website te zetten.

Mis je nog een vraag?

[submit-question]

Losse stappen

Bord&Stift creëert samen met jou het filmpje in heldere overzichtelijke stappen. Belangrijk is om de stappen los van elkaar te zien en elke stap af te sluiten voordat we naar de volgende stap gaan. Zo zorgen we bijvoorbeeld eerst samen ervoor dat de tekst helemaal af is, voordat de tekenaar of de voice-over ermee verder gaat. Zo voorkomen we dat de tekenaar bijvoorbeeld tekeningen maakt van stukken tekst die later geschrapt gaan worden.


Tekst

De tekst is het meest essentiële onderdeel van de Bord&Stift filmpjes. De tekst vormt namelijk de basis van waaruit de rest van het filmpje wordt opgebouwd. Een van onze tekstschrijvers neemt contact op om een afspraak te maken. We kunnen langskomen om naar het verhaal te luisteren, maar je kunt het ook telefonisch aan ons vertellen. De tekstschrijver maakt dan een eerste versie van de tekst, waar jij dan weer feedback op kunt geven. Over het algemeen gaat de tekst nog zo’n vijf à zes keer heen en weer over de mail. Dit itereren is een natuurlijk onderdeel van het proces en elke iteratie verbetert de tekst weer een slag.


Voice-over

Zodra de tekst af is, gaat de voice-over ermee aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen de tekst zelf op te nemen. Zeker in het geval dat het filmpje iets is wat jou persoonlijk ook aangaat of waar jij zelf helemaal achter staat, kan het heel authentiek overkomen. We werken samen met een professionele geluidsstudio in Amsterdam waar je dan naartoe gaat om de tekst op te nemen. Voordeel van het door ons laten inspreken is dat we werken met ervaren voice-overs, waardoor je zeker weet dat de tekst goed wordt uitgesproken. Je kunt zelf kiezen of je een mannen- of vrouwenstem wilt.


Tekening

Voor de tekenaar is het heel belangrijk om pas te beginnen als de tekst helemaal definitief is, zodat hij niet dingen gaat tekenen die er later niet inkomen of dat hij later nog de hele tekening moet omgooien doordat er achteraf nog dingen veranderen.
De tekenaar gaat zelf creatief aan de slag met tekeningen die bij de tekst passen en komt dan met een eerste opzet voor de tekening. Deze stuurt hij toe per mail en daar kun jij dan weer feedback op geven. Deze feedback neemt de tekenaar mee voordat het tekenen en filmen begint.


Filmen

Vanaf het moment dat wij gaan filmen hoef jij niets meer te doen, maar het is goed om te weten wat er nu precies gebeurt. Belangrijk is om te weten dat wij vanaf nu niets meer kunnen veranderen, niet aan de tekst en niet aan de tekening. De cameraman en de tekenaar gaan nu samen aan de slag. Zij zorgen ervoor dat wordt gefilmd hoe de tekenaar met gekleurde stiften de tekening opbouwt op het whiteboard.
Hoewel het eindresultaat maar een paar minuten duurt, kost het filmen gemiddeld zo’n één tot drie dagen. Sommige stukjes film worden zelfs wel 4000x versneld, zodat ze kloppen met de snelheid van de ingesproken tekst.


Editen en opsturen

De editor voegt alle losse delen samen. De ingesproken voice-over vormt de basis voor het filmpje en de beelden worden al naar gelang nodig versneld of vertraagd, zodat ze kloppen met de snelheid van de tekst. Eventuele foutjes tijdens het tekenen worden eruit geknipt zodat het een vloeiend geheel wordt. Ook vindt er nabewerking plaats van de beelden en het geluid om het geheel mooi af te werken. Vervolgens sturen we het filmpje op. We sturen het je toe via WeTransfer en we maken direct een YouTube link van het filmpje. Dat zetten we nog wel op ‘verborgen’ en je kunt dan zelf aangeven of je wilt dat we het filmpje op ‘openbaar’ zetten.


Feedback

We vinden het altijd fijn om achteraf te evalueren hoe het proces is gegaan, wat er juist goed aan was, wat we volgende keer nog beter kunnen doen en of je misschien nog ideeën hebt voor Bord&Stift. We kunnen bellen maar je kunt het ook via een formulier invullen. Dat formulier vind je via deze link van The Feedback Company.


 

Tot nu toe hebben we met Bord&Stift…

filmpjes gemaakt
stiften gebruikt
teamuitjes gehad
harde schijven gebruiktEen paar van onze blije klanten

 


Voordelen van Bord&Stift

✔ De filmpjes worden écht getekend en niet met de computer geanimeerd, daarom is de stijl authentiek en persoonlijk.

✔ Het proces van het filmpje maken gaat via losse, heldere stappen. We nemen jou zoveel mogelijk werk uit handen, maar we zorgen wel dat jij overal feedback op kunt geven en betrokken bent bij het maakproces.

✔ We spreken van te voren een vast bedrag af voor het maken van een filmpje, je hebt dus geen gedoe achteraf met kosten die uit de hand zijn gelopen.

✔ We werken met ervaren en enthousiaste freelancers, die al vaak samen het Bord&Stift proces hebben doorlopen waardoor er een soepele samenwerking is.

✔ De tekeningen kunnen ook als .JPG worden aangeleverd, waardoor je deze ook kunt gebruiken in flyers, presentaties of andere uitingen.

Wel rekening houden met het volgende...

• Bord&Stift filmpjes worden niet computer geanimeerd, daarom is het lastig om als het filmpje eenmaal af is nog allerlei aanpassingen te doen of perfectionistisch te zijn.

• Bord&Stift doet geen andere stijlen dan deze getekende stijl met whiteboard en stiften. Mocht je dus een ander soort filmpje willen hebben dan kunnen wij wel goede mensen voor je tippen, maar dat doen we zelf niet.

• Mocht je binnen een dag of een week een filmpje nodig hebben, dan wordt dat lastig voor ons! Meestal rekenen we vier tot zes weken voor de productie.

• De tijdsspanne van de Bord&Stift filmpjes is beperkt: als de filmpjes te lang worden verliezen ze hun kracht. Een filmpje langer maken dan vijf minuten doen we dus niet.

• We vertellen echt verhalen, we maken geen reclames. Zoek je een gelikt reclamefilmpje, dan kun je beter een ander bureau zoeken!


Loop virtueel door ons kantoor en neem alvast een kijkje 🙂