“Huh? Waarom staat deze gast op de Bord&Stift website?”

 

Richard Feynman is binnen Bord&Stift onze inspiratiebron. Net als Charlotte is hij een natuurkundige. Een heel bekende zelfs, die de nobelprijs heeft gewonnen met zijn onderzoek in de Quantum Elektro Dynamica. Heel bijzonder natuurlijk, maar niet de reden dat hij onze held is. Dat is omdat hij ook wel ‘The Great Explainer’ wordt genoemd. Als geen ander was hij in staat complexe begrippen en verhalen om te zetten in een simpele, heldere, beeldende uitleg. Vaak ook door middel van eenvoudige overzichtstekeningen.

En dat niet alleen, hij was naast zijn werk als natuurkundige, ook een ontzettend eigenzinnig persoon. Hij durfde zijn eigen pad te gaan, te zeggen wat hij wilde zeggen los van conventies en hij had een heleboel excentrieke hobbies, zoals sambadansen en bongo spelen.

Wij geloven dat het helder maken van verhalen en dat doen op een persoonlijke en authentieke manier de kern is van wat wij doen. En daarom past Richard Feynman zo goed bij ons en geven we hem graag een ereplekje in ons team hier op de website.

P.S. Wat leuk trouwens dat je hier bent beland op de website. Niet veel mensen komen zo ver!