Top

Voorbeelden

Bekijk hier ons portfolio.

2018

De Correspondent – Zo zaai je twijfel met statistiek

Wat is precies het verschil tussen correlatie en causaliteit? En waarom mag je ze niet door elkaar halen? Samen met De Correspondent en Sanne Blauw maakten wij de geweldige video Zo zaai je twijfel met statistiek.

Getekend door Theo.

Nationale Denktank

Jonge academici lossen samen maatschappelijke problemen bij de Nationale Denktank en kunnen op deze manier echt impact hebben. In dit filmpje leggen we uit hoe het programma eruitziet. 

Getekend door Mieske

Wayne State University – Introduction for exchange students

Lachende vrouw in groen rondje met witte achtergrond

Voor Wayne State University maakten we een video waarin we in drie minuten samenvatten wat exchange studenten moeten doen op het moment dat ze zich hebben aangemeld voor Wayne State University.

Getekend door Betina.

Thuisarts – Wat kun je doen om je goed te voelen?

Wat kun je doen om je goed te voelen? Voor de laag geletterde doelgroep van Thuisarts.nl maakten we dit mooie filmpje, waarbij het vanwege de doelgroep extra belangrijk was om de tekst en tekeningen zo letterlijk en helder mogelijk te maken. 

Getekend door: Jeroen.

Kloosterboer Decor – Wie zijn we en hoe gaan wij te werk?

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrondVoor Kloosterboer Decor maakten we een video over de geweldige decors die zij maken. Ook leggen we hun werkproces beeldend uit.

Getekend door Theo.

Een behandeling bij Cardiologie Centra Nederland

Volg Mark, die last heeft van lichte pijn op de borst, en hoe zijn behandeling verloopt bij Cardiologie Centra Nederland.

Getekend door: Liselotte.

NFU – De kracht van acht

Bij de NFU loopt een programma dat umc’s stimuleert om meer gezamenlijk in te kopen. In dit filmpje leggen we uit hoe dat werkt en wat de voordelen daarvan zijn.

Getekend door Liselotte

Master Klinisch Scientist Practitioner – UvA

Lachende vrouw in groen rondje met witte achtergrondVoor de UvA master ‘Klinisch Scientist Practitioner’ in de Ouderpsychologie maakten we een filmpje dat uitlegt waar de master over gaat en ook wat de maatschappelijke belang van de master is.

Getekend door: Betina.

Avaera – Coconut products with a social mission

In deze video vertellen we het verhaal van Martine, oprichter van Avaera. We volgen haar op haar bijzondere reis hoe ze tot de oprichting van haar bedrijf is gekomen en wat haar verdere dromen zijn.

Getekend door: Astrid.

Hoe Sport-Z sporten toegankelijk maakt voor iedereen

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrondSport-Z maakt sport toegankelijk voor iedereen. Wij lieten in een whiteboardfilmpje zien hoe sporten je leven in beweging zet en wat voor maatschappelijke waarde dat heeft.

Getekend door: Theo.

Leven in ‘de Herbergier’, waar aandacht en zorg is voor mensen met dementie

Voor Focus MA legden we in het Engels uit hoe het leven in ‘De Herbergier eraan toe gaat. Een huis waar mensen met dementie terecht kunnen in een huiselijke sfeer.

Getekend door: Liselotte.

2017

Uitleg van de Nederlandse democratie in Klokhuis

De aflevering van Klokhuis over democratie, bevat ook een stukje uitleg in whiteboardvorm gemaakt door ons! We leggen uit wat onze democratie een democratie maakt en hoe dat allemaal werkt.

Getekend door: Theo.

Women Inc. – Campagne Ruimte in je hoofd

Voor Women Inc. legden we uit hoe de maatschappelijke rollenverschillen soms doorwerken in stressvolle patronen in het dagelijks leven. Hoe creëer je meer ruimte in je hoofd?

Getekend door: Jeroen.

Velocity hartonderzoek van Stichting Hartekind

Stichting Hartekind stimuleert onderzoek naar hartziekten bij kinderen. Wij legden het velocity-onderzoek uit, waarbij de bloedstroom in het hart in kaart gebracht kan worden. Dit kan helpen bij de behandeling van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Getekend door: Theo.

Ouderschap en een psychische aandoening – UMCG

Voor het Universitair Medisch Centrum Groningen legden we uit welke moeilijkheden een gezin kan ervaren als een van de ouders een psychische aandoening heeft. Ook biedt het filmpje oplossingen en perspectieven voor de behandeling en hoe de moeilijkheden verlicht kunnen worden.

Getekend door: Theo.

Hoe Bardo ondersteuning en rust biedt in een palliatief proces

Hospice Bardo is een organisatie waar ondersteuning bij een palliatief proces geboden wordt. Wij legden beeldend uit wat Bardo allemaal kan doen om het proces te ondersteunen.

Getekend door: Theo.

Ondernemerscoach Thijs Ottenhof legt uit hoe hij te werk gaat

Thijs Ottenhof vroeg ons om zijn werkwijze als ondernemerscoach toe te lichten. Zo weet iedereen precies waarvoor je bij hem terecht kunt en hoe hij je verder helpt!

Getekend door: Mieske.

2016

Rabobank – Biobased Economy

In dit filmpje geven we uitleg aan MKB ondernemers over wat de Biobased Economy is en wat voor impact en kansen dit gaat hebben in de toekomst.

Getekend door: Theo.

Hogeschool Leiden – Het opleidingsmodel

In dit filmpje leggen we in minder dat een minuut uit wat de kern is van het nieuwe opleidingsmodel wat de Hogeschool Leiden inzet voor de Faculteit Educatie.

Getekend door: Mieske.

.