Top

Voorbeelden

Bekijk hier ons portfolio.

2020

1330 | Out of the box gespreksonderwerpen die verbinden

Mieske rondje

1330 biedt gesprekken met inhoud! Het is een bijzondere manier om écht contact met elkaar te hebben.

Getekend door Mieske.

2019

Kennisplatform Integratie & Samenleving – Huwelijksdwang

blonde vrouw met halflang haar in wit rondje

Wat kan je doen tegen huwelijksdwang? Kennisplatform Integratie & Samenleving legt het in dit filmpje uit. 

Getekend door Loriana.

Gemeente Amersfoort – Warmtevisie

man met rood haar en baard in donkerblauw rondje

De gemeente Amersfoort wil het liefst in 2030 CO₂-neutraal zijn. Maar hoe krijgen ze de stad duurzaam verwarmd? Wij maakten een filmpje voor dit goede initiatief!

Getekend door Antoine.

Markant | 4 Wetten

Mieske rondje

Markant is het centrum voor mantelzorg in Amsterdam en Diemen. Dit filmpje legt uit met welke vier wetten in zorg en welzijn zorgvragers en hun mantelzorgers te maken kunnen krijgen.

Getekend door Mieske.

Atria – Genderstereotypering

Lachende vrouw in groen rondje met witte achtergrond

In onze samenleving heersen bepaalde ideeën over hoe mannen en vrouwen zich moeten gedragen. Dit wordt genderstereotypering genoemd. Wat voor problemen brengt dit met zich mee? Wij maakten er een filmpje over voor Atria.

Getekend door Betina.

BOCAS – Instructeur

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrond

Brandweer Opleidingscentrum Amsterdam-Amstelland Schiphol (BOCAS) zocht naar een brandweerinstructeur. Wij hielpen ze daarbij met dit filmpje.

Getekend door Theo.

Hogeschool van Amsterdam – Hbo Verpleegkunde

Mieske rondje

Wat houdt de hbo Verpleegkunde aan de Hogeschool van Amsterdam precies in? Waar worden studenten toe opgeleid? En hoe wordt dat getoetst? Bekijk het filmpje voor meer uitleg! 

Getekend door Mieske.

2018

De Correspondent – Zo zaai je twijfel met statistiek

Wat is precies het verschil tussen correlatie en causaliteit? En waarom mag je ze niet door elkaar halen? Samen met De Correspondent en Sanne Blauw maakten wij de geweldige video Zo zaai je twijfel met statistiek.

Getekend door Theo.

Nationale Denktank – Praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen

Jonge academici lossen samen maatschappelijke problemen bij de Nationale Denktank en kunnen op deze manier echt impact hebben. In dit filmpje leggen we uit hoe het programma eruitziet. 

Getekend door Mieske

Wayne State University – Introduction for exchange students

Lachende vrouw in groen rondje met witte achtergrond

Voor Wayne State University maakten we een video waarin we in drie minuten samenvatten wat exchange studenten moeten doen op het moment dat ze zich hebben aangemeld voor Wayne State University.

Getekend door Betina.

Thuisarts – Wat kun je doen om je goed te voelen?

Wat kun je doen om je goed te voelen? Voor de laaggeletterde doelgroep van Thuisarts.nl maakten we dit mooie filmpje, waarbij het vanwege de doelgroep extra belangrijk was om de tekst en tekeningen zo letterlijk en helder mogelijk te maken. 

Getekend door: Jeroen.

Kloosterboer Decor – Wie zijn we en hoe gaan wij te werk?

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrondVoor Kloosterboer Decor maakten we een video over de geweldige decors die zij maken. Ook leggen we hun werkproces beeldend uit.

Getekend door Theo.

Universiteit van Amsterdam – Master Klinisch Scientist Practitioner

Lachende vrouw in groen rondje met witte achtergrondVoor de UvA master ‘Klinisch Scientist Practitioner’ in de Ouderpsychologie maakten we een filmpje dat uitlegt waar de master over gaat en ook wat de maatschappelijke belang van de master is.

Getekend door: Betina.

Avaera – Coconut products with a social mission

In deze video vertellen we het verhaal van Martine, oprichter van Avaera. We volgen haar op haar bijzondere reis hoe ze tot de oprichting van haar bedrijf is gekomen en wat haar verdere dromen zijn.

Getekend door: Astrid.

Sport-Z – Hoe maakt Sport-Z sport toegankelijk voor iedereen?

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrondSport-Z maakt sport toegankelijk voor iedereen. Wij lieten in een whiteboardfilmpje zien hoe sporten je leven in beweging zet en wat voor maatschappelijke waarde dat heeft.

Getekend door: Theo.

2017

Klokhuis – Uitleg van de Nederlandse democratie

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrond

De aflevering van Klokhuis over democratie, bevat ook een stukje uitleg in whiteboardvorm gemaakt door ons! We leggen uit wat onze democratie een democratie maakt en hoe dat allemaal werkt.

Getekend door: Theo.

Women Inc. – Campagne Ruimte in je hoofd

Voor Women Inc. legden we uit hoe de maatschappelijke rollenverschillen soms doorwerken in stressvolle patronen in het dagelijks leven. Hoe creëer je meer ruimte in je hoofd?

Getekend door: Jeroen.

Stichting Hartekind – Velocity hartonderzoek

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrond

Stichting Hartekind stimuleert onderzoek naar hartziekten bij kinderen. Wij legden het velocity-onderzoek uit, waarbij de bloedstroom in het hart in kaart gebracht kan worden. Dit kan helpen bij de behandeling van kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Getekend door: Theo.

Hospice Bardo – Ondersteuning en rust tijdens in een palliatief proces

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrond

Hospice Bardo is een organisatie waar ondersteuning bij een palliatief proces geboden wordt. Wij legden beeldend uit wat Bardo allemaal kan doen om het proces te ondersteunen.

Getekend door: Theo.

Ondernemerscoach Thijs Ottenhof – Hoe ga ik te werk?

Thijs Ottenhof vroeg ons om zijn werkwijze als ondernemerscoach toe te lichten. Zo weet iedereen precies waarvoor je bij hem terecht kunt en hoe hij je verder helpt!

Getekend door: Mieske.

2016

Rabobank – Biobased Economy

Portretfoto Tekenaar Theo Danes met witte achtergrond

In dit filmpje geven we uitleg aan MKB ondernemers over wat de Biobased Economy is en wat voor impact en kansen dit gaat hebben in de toekomst.

Getekend door: Theo.

Hogeschool Leiden – Het opleidingsmodel

In dit filmpje leggen we in minder dat een minuut uit wat de kern is van het nieuwe opleidingsmodel wat de Hogeschool Leiden inzet voor de Faculteit Educatie.

Getekend door: Mieske.

.