FAQ: Waarom is onze doorlooptijd zes weken?

Edit 1500

Op sommige veelgestelde vragen hebben we eigenlijk een heleboel te vertellen. Op de FAQ-pagina is echter maar beperkt ruimte. Hier gaan we dieper in op een van die vragen. Ben je op zoek naar het korte antwoord, kijk dan bij de FAQ’s.

De tijd die het kost om een whiteboardfilm te maken kan nogal verschillen. Bij sommige bedrijven duurt het maanden, terwijl anderen hun processen volledig automatiseren en daardoor veel sneller kunnen werken. Bij Bord&Stift is de doorlooptijd zes weken, van het eerste consult tot de levering van het eindproduct. Waarom duurt het zo lang om een filmpje van drie minuten te maken? Dat zullen we aan je uitleggen.

Verschillende stadia met verschillende professionals

Bij Bord&Stift bestaat ons productieproces uit vijf fasen:

  • Na een gesprek met de klant schrijven we de voice-over tekst, die een aantal keer herschreven wordt totdat de boodschap helder, puntig en juist wordt weergegeven.
  • De illustrator maakt dan op basis van de tekst proeftekeningen, die ook naar de klant gaan en aangepast worden tot alles naar wens is.
  • Vervolgens maken we een audio-opname van de tekst met professionele voice-over acteurs.
  • In een vier tot acht uur durende sessie tekent de illustrator live de tekeningen uit op een whiteboard, dat wordt opgenomen door een camera.
  • Tenslotte wordt die opname gemonteerd tot een mooi geheel en voegen we ondertitels of speciale bewerkingseffecten toe als dat nodig is.

Elk deel van het proces duurt ongeveer een week, hoewel elementen soms langer kunnen duren, afhankelijk van hoe complex een onderwerp is.  

Een specialist voor elke fase

We verdelen ons proces in verschillende fasen, niet alleen voor de duidelijkheid, maar ook omdat we met verschillende specialisten werken. In plaats van dat één medewerker een tekst schrijft, tekeningen maakt en alles samenvoegt, gebruiken we professionals met een eigen specifieke focus. Onze schrijvers zijn experts in het eenvoudig en helder verwoorden van complexe onderwerpen, onze illustratoren zijn tekenaars die getraind zijn in technisch tekenen of visual storytelling en onze editors zijn experts in Premiere Pro. Dit betekent dat er bij Bord&Stift geen compromissen worden gesloten wat betreft kwaliteit.

Communicatie tussen professionals

Niet alleen zijn onze specialisten goed in hun eigen werk, ze zijn ook gewend om te communiceren binnen het team. Onze schrijvers werken samen met onze illustratoren om ervoor te zorgen dat de teksten visueel en spannend zijn. Samen komen specialisten vaak met originele ideeën die een perfecte combinatie vormen van woorden en afbeeldingen. Evenzo bespreken onze illustratoren en editors mogelijke speciale effecten of innovaties die ze kunnen inzetten, zoals in onze Out of the Box-film.

Veel feedbackmogelijkheden

Essentieel voor ons proces is klantfeedback. In plaats van klanten alleen de kans te geven opmerkingen te plaatsen aan het begin en het einde, omarmen we feedback van klanten gedurende ons hele proces. Aan het begin vergaderen we een aantal uren met klanten om precies te bespreken waar ze naar op zoek zijn. In elke fase wordt de klant betrokken: ze kunnen feedback geven op de tekst, de tekeningen en de montage. Dit kan betekenen dat de productie van de film iets langer duurt, maar het resultaat is dan wel precies wat de klant wil, in plaats van een benadering. Bovendien krijgen we de kans om mee te groeien met het idee, suggesties voor wijzigingen of innovaties te doen en in het algemeen meer te leren over wat een klant wil en nodig heeft. 

Met de hand tekenen duurt lang!

We kunnen er niet omheen… Met de hand tekenen kost veel langer dan de digitale tegenhanger ervan. Bij complexe onderwerpen kan het wel tien uur duren om een ​​whiteboard-film volledig te tekenen. Bij Bord&Stift geloven we toch dat met de hand tekenen nog steeds de meest aansprekende manier is om een boodschap over te brengen.

We kunnen flexibel zijn

Hoewel we over het algemeen werken met een deadline van zes weken, is dat niet in steen gehouwen. Soms is er een strakkere deadline en maken we een planning op maat. In dat geval zijn korte lijntjes en supersnelle communicatie een must!

Lees ook:
Vier manieren waarop een whiteboardfilm jouw bedrijf kan helpen 

Een filmpje laten maken?
Neem contact met ons op!