Workshop tekenen

Tekenworkshop in een groep
Tekenworkshop in een groep

Workshop tekenen boeken?

Wil jij met je team aan de slag met een thema dat speelt binnen jouw organisatie? Zou je dit thema graag op een visuele manier willen leren uitbeelden? Dan ben je bij onze tekenworkshops aan het juiste adres.

Een van onze tekenaars stemt de workshop samen met jou af, zodat de sessie perfect aansluit bij jouw thema. Hierdoor leren deelnemers niet alleen de basis van visueel denken, maar is de workshop ook inhoudelijk interessant!

Spring direct naar onze prijzen of onze werkwijze.

Onze prijzen

Man houdt papiertje vast tijdens een tekenworkshop

Workshop tekenen

Locatie naar keuze, afgestemd op jullie thema
87
50*
per deelnemer (excl. btw)
 • Twee uur durende workshop
 • Locatie naar keuze (bij jullie of bij ons op kantoor)
 • Vol afwisselende oefeningen en spelementen
 • Leer de basis van visuele communicatie
 • Ga aan de slag met een voor jullie relevant thema
 • Gegeven door onze eigen workshopwonders
Online workshop tekenen bij jouw organisatie

Online workshop tekenen

Op Zoom, afgestemd op jullie behoeftes
70
00*
per deelnemer (excl. btw)
 • Twee uur durende workshop
 • Geheel online (o.a. via Zoom)
 • Zowel individuele opdrachten als samenwerken (o.a. in break-out rooms)
 • Leer de basis van visuele communicatie
 • Ga aan de slag met een voor jullie relevant thema
 • Gegeven door onze eigen workshopwonders
Populair

Hoe ziet een workshop tekenen eruit?

Klik op één van de foto’s voor een grotere weergave

Zin in een tekenworkshop van Bord&Stift?

Onze werkwijze

Agenda afspraak maken workshop tekenen

1. Boek een afspraak

Via de knop 'Boek een afspraak' kies je de datum en tijd en kun je aangeven wanneer je graag een workshop tekenen zou willen boeken. Wij kijken dan snel of er iemand vanuit ons beschikbaar is.

2. Wij nemen contact op

Daarna nemen we even contact op om de details door te nemen en bespreken we of de workshop on- of offline is. Ook bespreken we of jullie nog specifieke wensen hebben.

3. Tijd voor de workshop!

Je leert tijdens de workshop op een laagdrempelige manier hoe je tekenskills kunt inzetten tijdens werk. Ook gaan we met behulp van visueel denken aan de slag met een voor jullie relevant thema.

4. Naderhand

Na de workshop sturen wij (afhankelijk van wat we precies hebben afgesproken) nog specifieke tekeningen na of een samenvatting van wat jullie allemaal hebben getekend.

Onze workshopwonders

Betina Van Meter
Een vrolijkere workshopgever is moeilijk te vinden! Betina zorgt ervoor dat iedereen zich op z'n gemak voelt en er veel spelelementen in de workshop zitten.
Theo Danes
Theo is, naast dat hij tekenaar is, ook dichter. Daarom bevatten de workshops die hij geeft ook altijd elementen die zich op het snijvlak van beeld en taal bevinden.
Violet Swakman
Violet zorgt ervoor dat zelfs de mensen die vinden dat ze écht niet kunnen tekenen, toch meedoen! En ze zorgt ervoor dat elke workshop tot in de puntjes is geregeld.

Reviews

Noreen van der Linden
Noreen van der Linden
Strategisch consultant bij Gupta Strategists
Lees verder
"Theo en Charlotte voelden erg goed aan naar wat voor type training wij op zoek waren. Tijdens de training kwamen verschillende vormen van visueel denken aan bod en gingen de deelnemers vooral zelf aan slag. Dit resulteerde in een ontzettend leerzame en inspirerende training."​
Renée Geerse
Renée Geerse
Projectleider Strategie & Innovatie bij Meander Medisch Centrum
Lees verder
"Het was erg leuk om met Bord&Stift samen te mogen werken. Wat een creatieve leuke mensen. We hadden een betrekkelijk korte tijd maar het eindresultaat is tot in de puntjes af! We zijn heel blij met het resultaat."
Marlet Kuis
Marlet Kuis
External Partnership Manager bij Bristol-Myers Squibb
Lees verder
"Professioneel, flexibel en zeer prettig in de samenwerking! Bord&Stift staat open voor eerlijke feedback: dat verbetert de kwaliteit. Prettig contact: bij vragen/issues neemt Bord&Stift direct contact op. En ze houden zich aan de timelines en zijn heel flexibel. We zijn zeer tevreden! Veel dank!"
4.6/5

De Correspondent, NS, Philips en andere klanten geven ons gemiddeld een 9.1 op basis van 68 reviews.

Meer reviews lezen? Check alle reviews van onze opdrachtgevers.

Boek een workshop tekenen

Veelgestelde vragen over workshops tekenen

Wij zorgen dat mensen op een laagdrempelige manier kennismaken met hoe je tekenskills kunt inzetten tijdens je werk. We zorgen er vooral voor dat je tijdens de workshop lekker aan de slag gaat en vooral ook veel tekent. We beginnen met wat simpele opdrachten en eindigen meestal met een iets uitgebreidere opdracht. Ook is er ruimte voor uitwisseling.

Visuele communicatie wordt steeds belangrijker. In plaats van daar lang over te praten, werkt het het beste om dit te ervaren en ermee aan de slag te gaan. We zorgen dat mensen meer zelfvertrouwen ontwikkelen in hoe ze tekenen kunnen inzetten tijdens hun werk en hoe je visueel kunt leren denken. Doordat je dit tijdens de workshop daadwerkelijk zelf gaat doen, neemt iedereen wel iets mee wat hij/zij kan gebruiken.

Ook tijdens conferenties of op teamdagen is het vaak naast een nuttige, vooral ook een hele leuke activiteit. Mensen ontspannen, zijn creatief bezig en ontdekken dat ze best kunnen tekenen (want vaak denkt iedereen van zichzelf dat ze niet kunnen denken). Tijdens ontstaat er vaak een leuke sfeer, waardoor mensen er een positief gevoel aan overhouden.

De tekenaar kan zelf het materiaal meenemen, of jullie kunnen dat regelen. Het kan leuk zijn als iedereen ná de workshop een setje van stiften en een schrift meekrijgt zodat ze na de sessie hun visuele skills ook nog zullen gebruiken. Ook kun je denken aan branded schriftjes met bijvoorbeeld het logo van jullie bedrijf erop. Ook dit bespreken vooraf aan de workshop.

De tekenworkshop kan ook online plaatsvinden! In dat geval zal de tekenaar van tevoren communiceren wat er nodig is voor iedereen om vanuit huis goed mee te kunnen doen.

Nee! Dat hoeft echt helemaal niet juist.

Mensen zeggen vaak: “Nee, maar ik kan écht niet tekenen, ik kan echt niet meedoen aan jullie workshop!”. 🙈

Gelukkig lukt het ons tot nu toe altijd om mensen te overtuigen om wel mee te doen. Zo mooi is het om te ervaren als mensen ontdekken dat ze helemaal niet goed hoeven te kunnen tekenen om toch de kracht van visuele communicatie in te zetten.

Goede vraag! Wij waren daar zelf ook benieuwd naar. Gelukkig hebben we ervaren dat we op creatieve manieren en met digitale handige tools óók online goede workshops kunnen geven. En dat het juist online ook heel verbindend werkt om samen creatief bezig te zijn.

Je leert niet heel precies dingen na te tekenen of te schilderen als Rembrandt. Je leert wel een simpele en neutrale stijl van tekenen om je ideeën en plannen te kunnen verhelderen. We vinden het vooral belangrijk dat je tekenen nuttig kan inzetten!

Je leert de basis van visueel communiceren. Een simpele en neutrale stijl van tekeningen. Zie hieronder een paar voorbeelden van wat aan bod komt tijdens de workshop!

Ongeveer twee uur. Maar langer of korter kan ook als dat beter past in jullie programma!

Check hier onze prijzen voor de workshop tekenen.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ-pagina.