Infographic

Voorbeeld infographic Bord&Stift
Voorbeeld infographic Bord&Stift

Infographic laten maken?

Heb je veel informatie die je graag helder en overzichtelijk in één visueel beeld wilt samenvatten? Of wil je een inspirerende poster hebben die laat zien wat jouw bedrijf allemaal bereikt heeft, of juist je visie voor de komende jaren weergeeft? 

Dan kunnen wij je helpen met een inspirerende infographic!

Spring direct naar onze prijzen.

Onze prijs voor een infographic

Praatplaat_poster

Een infographic van Bord&Stift

750-1700 EXCL. BTW
  • Kick-off interview
  • Gemiddeld twee feedbackrondes voor de tekeningen
  • Praatplaat met jouw kernboodschap
  • Infographic aangeleverd binnen 2-3 weken na eerste afspraak

Wil je door ons een infographic laten maken?

Onze prachtige platenmakers

Reviews

Nienke Nieuwpoort
Nienke Nieuwpoort
COO bij ScaleUp Company
Lees verder
"Floris van Bord&Stift heeft in de Strategy Collective van ons groeiprogramma (ScaleUp Company) van alle deelnemende bedrijven de BHAG en Core Purpose getekend, een supermooi reminder voor deze snelgroeiende bedrijven wat hun stip op de horizon is. Snel, doeltreffend en met sfeer getekend!"
Renée Geerse
Renée Geerse
Business Consultant bij Semmtech B.V.
Lees verder
"Leuke creatief bedrijf die problemen en oplossingen zo begrijpbaar mogelijk proberen te maken. Communicatie was prettig en direct. Aanrader!"
Marlet Kuis
Marlet Kuis
External Partnership Manager bij Bristol-Myers Squibb
Lees verder
"Professioneel, flexibel en zeer prettig in de samenwerking! Bord&Stift staat open voor eerlijke feedback: dat verbetert de kwaliteit. Prettig contact: bij vragen/issues neemt Bord&Stift direct contact op. En ze houden zich aan de timelines en zijn heel flexibel. We zijn zeer tevreden! Veel dank!"
4.6/5

De Correspondent, NS, Philips en andere klanten geven ons gemiddeld een 9.1 op basis van 68 reviews.

Meer reviews lezen? Check alle reviews van onze opdrachtgevers.

Veelgestelde vragen over infographics

Elke infographic/praatplaat maken we op maat. Er zit aandacht en tijd in het samen met jullie nadenken wat de kern is van wat we gaan verbeelden in een infographic. Daarnaast maakt de tekenaar voor iedere plaat beelden op maat, dat kost ook tijd voor de tekenaar. Vandaar dat we uitkomen op deze prijs. Daarnaast is het natuurlijk zo dat of je iets duur of goedkoop vindt, afhangt van je beschikbare budget.

Tussen de twee en de zes weken, afhankelijk van een aantal factoren. Factoren die meespelen zijn: de beschikbaarheid van onze tekenaars, de complexiteit van jouw onderwerp, het detailniveau dat nodig is bij de uitwerking van de infographic en het aantal infographics dat je wilt afnemen bij ons.

Dat hangt af voornamelijk af van de planning. Als er spoed bij het maken van de infographic is, kijken we simpelweg welke tekenaar er beschikbaar is en maakt die de infographic. Als er wat meer ruimte is in de planning, is er ook een grotere kans dat er meerdere tekenaars beschikbaar waar je uit kunt kiezen.

Onze tekenaars hebben veel ervaring met het maken van praatplaten/infographics. Dit maakt dat het proces relatief snel loopt. Met het maken van whiteboardvideo’s zijn we getraind om snel tot de kern te komen van een verhaal, die ervaring nemen we ook mee in het maken van praatplaten/infographics. Daarnaast is het natuurlijk zo dat of je iets duur of goedkoop vindt, afhangt van je beschikbare budget.

Het proces begint altijd met een intake. De duur van de intake varieert van 30 minuten tot 1,5 uur, afhankelijk van het onderwerp. Tijdens de intake stellen wij veel vragen, dat doen we aan de hand van dit template:

Ook denken we praktisch met jou mee over het formaat, lettertype en kleurgebruik van de plaat.

Vervolgens gaat de tekenaar ermee aan de slag en stuurt een eerste versie.

Daar kun jij feedback op geven en de tekenaar verwerkt deze feedback. Indien nodig volgen er nog meer feedbackrondes.

De tekenaar stuurt de definitieve infographic uiteindelijk digitaal op in het door jou gewenste formaat.

Dat loopt heel erg uiteen: je kan daar zelf in aangeven wat je wil. Het kan heel zakelijk, juist heel vrolijk, met een hoge informatiedichtheid of juist verhalender. Dit stemmen we met jou af tijdens het eerste startgesprek.

Meestal in .pdf of .jpg. Andere formaten zijn ook mogelijk.

Wij sturen de infographic digitaal naar jou toe, in het door jou gewenste formaat. Als je een print van de plaat wil, kun je daar zelf mee aan de slag. Als je daarbij hulp van ons wil, laat het weten, dan denken we met je mee.

Niks! In het intakegesprek verzamelen alle informatie die nodig is. Als je achtergrondinformatie hebt die nuttig is voor ons, kun je die natuurlijk altijd toesturen, maar het is geen must.

Jazeker! Meestal volstaan één à twee feedbackrondes om de infographic definitief te maken.

De infographic/praatplaat ondersteunt het verhaal dat jij wil vertellen. Bij een infographic kun je zelf het verhaal, de nuances en de nadruk erbij vertellen. Een infographic werkt goed als start van een gesprek bijvoorbeeld.

Een whiteboard video vertelt één duidelijke boodschap en staat daarbij meer op zichzelf. Een video is makkelijk te versturen of zelfstandig op een platform te zetten.

Onze ervaring is dat je meestal zelf weet wat het beste bij jou situatie past, maar we kunnen altijd met je meedenken als je twijfelt!

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk onze FAQ-pagina.