Ons verhaal

Eerste filmpje ooit

2012

Tijdens een project van de Nationale DenkTank werd het eerste Bord&Stift filmpje ooit gemaakt, over het fosforprobleem. Het probleem was namelijk dat niemand iets weet over dat probleem, dus moest er een simpele en heldere uitleg komen. En hoe kan dat beter dan in een filmpje met bord en stift?

Slaapkamer als filmstudio

2015

In het begin is Bord&Stift nog zo’n klein bedrijf dat Charlotte’s slaapkamer voldoet als filmstudio. Heel gezellig, maar doordat Bord&Stift begint te groeien is het op een gegeven moment niet meer te doen.

Team begint te groeien

2016

Het Bord&Stift team van tekstschrijvers, tekenaars, filmers en editors breidt zich steeds verder uit met een boel getalenteerde creatievelingen. Die samen ook een hoop lol kunnen hebben.

NS, Achmea, KLM en Klokhuis als klanten

2016

We werken veel voor grote organisaties waar we interne communicatie doen om bijvoorbeeld de strategie of visie helder uit te leggen. Maar af en toe zijn er ook publieke opdrachten bij, zoals bijvoorbeeld voor Klokhuis, waar we in een aflevering over politiek ‘de democratie’ in een whiteboardvideo mochten uitleggen.

Kantoor aan de Coppelstockstraat

2016

We verhuizen naar de Coppelstockstraat in Amsterdam. Toen nog niet wetende dat we daar alweer snel uit zouden groeien…

Samen op woliday (working-holiday)

2017

De eerste woliday van Bord&Stift is een feit! We gaan met z’n allen een week samen naar de Ardennen om te werken aan de grotere vraagstukken van Bord&Stift. En ook om een heleboel spelletjes te doen natuurlijk.

Drie filmsets op de Haarlemmerstraat

2017

Doordat we steeds verder groeien verhuizen we naar ons huidige kantoor aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. We hebben hier ruimte voor drie filmsets én onze eigen voice-over booth zodat we alle aanvragen aankunnen. De buren maken een foto terwijl wij de brandtrap uittesten.

Live tekenen en tekenworkshops

2018

We beginnen steeds meer aanvragen te krijgen of we onze opdrachtgevers op meer manieren kunnen ondersteunen dan alleen filmpjes maken. We breiden ons portfolio uit met live tekenen, tekenworkshops en infographics

Horizontaal organiseren

2018

Door de groei moeten we nadenken over hoe we onszelf organiseren. We besluiten dankzij hulp van het adviesbureau De Hele Olifant te kiezen voor een horizontale organisatievorm. Geen managers, iedereen de baas…

Missie, visie en kernwaarden

2019

We definiëren samen onze missie, visie, identiteit en kernwaarden. Want ja, als je geen managers hebt en geen baas, is het belangrijk om helder te weten wie je bent en waar je naartoe wilt gaan.

BNR interview en horizontaal workshops

2019

BNR In bedrijf komt langs bij ons op kantoor en we mogen ons verhaal delen over horizontaal organiseren. Ook benaderen steeds meer organisaties ons met de vraag of we hen niet kunnen helpen in de transitie naar een organisatie zonder hiërarchische structuur.

Het werkende leven op Zoom

2020

Door Corona verplaatst het Bord&Stift leven zich naar Zoom. Net als voor elke organisatie is het even wennen, maar merken we dat we veel hebben aan de horizontale bedrijfsstructuur die is gebaseerd op vertrouwen en verantwoordelijkheid. Gelukkig merken we dat we ook op afstand onze opdrachtgevers goed kunnen helpen en ook juist nu veel behoefte is aan heldere communicatie.

Manifest

2021

Wij willen met het werk dat wij doen, hoe wij onszelf organiseren en wat wij uitdragen, bijdragen aan de wereld van morgen. We kunnen als klein bedrijfje natuurlijk niet een economische structuur omverwerpen, maar we kunnen wel onderdeel zijn van een steeds groter wordende stroming van bewuste ondernemingen. We hebben gezamenlijk gedefinieerd voor welke organisaties we graag willen werken (en ook voor welke organisaties we niet meer willen werken).

Bord&Stift is steward-owned

2021

Bord&Stift is sinds 1 januari van… zichzelf! Het bedrijf is dus niet meer eigendom van Charlotte, de oprichter. De aandelen van Bord&Stift zitten in de stichting Bord&Stift en we hebben vastgelegd dat de organisatie nooit verkocht kan worden. Bord&Stift zal dus altijd gerund worden door de mensen die er werken volgens het concept van steward-ownership.

De toekomst

...

Wie weet wat de toekomst ons gaat brengen… Wil je met ons mee die toekomst vormgeven? We staan altijd open voor nieuwe ontmoetingen en ideeën. Neem vooral contact met ons op als je daar zin in hebt 🙂