Work + holiday = woliday

Woliday

Het is deze week weer tijd voor onze Woliday. Een week lang hebben we een prachtig huisje in de Ardennen tot onze beschikking, waar alle collega’s kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Er wordt gewerkt én genoten van de mooie omgeving: Work + Holiday = Woliday.

Maar waarom zou je op Woliday gaan? Waarom zou je vrijwillig een week lang met je collega’s in een vakantiehuisje willen zitten? Je hoort juist vaak dat mensen ‘werk en privé gescheiden willen houden’. Maar is het niet apart dat we deze instelling hebben terwijl we zoveel uur per week met elkaar doorbrengen? We zien onze collega’s tenslotte vaker dan onze vrienden.

Hoger level van well-being

Vrienden maken op werk is heel gezond. Het vermindert stress, vergroot verbinding met het werk, zorgt voor beter teamwerk en is goed voor je hart, zo blijkt uit onderzoek. Het investeren in gezamenlijke vriendschappen leidt tot een hoger level van well-being. Het is daarbij belangrijk dat je in je volledige sociale netwerk investeert en niet alleen in je vrienden. Beter een goede collega dan een verre vriend, zou je kunnen zeggen. Het is belangrijker met wie je bent dan wat je doet.

Genoeg reden voor een Woliday dus. Hoe ziet dat eruit? De dag begint voor de liefhebber met een intense yogales, gegeven door enige echte Bord&Stift oprichtster Charlotte. Terwijl de een in een downward dog staat, neemt de ander een ochtendbad of wordt wakker geknuffeld door de buurkat Flash. Na het ontbijt gaan we aan de slag met het schrijven van teksten, proeftekeningen maken en het beantwoorden van mailtjes. Er worden zelfs filmpjes opgenomen: bewapend met een tijdelijke filmstudio, whiteboard en stiften toverden we de Ardennen om in Hollywood.

Geen wifi, wat nu?

Zonder wifi in het huis en met haperende mobiele hotspots worden we gedwongen om af en toe offline te gaan. Zo vinden meetings plaats in de tuin, gaan we aan de slag met feedback van opdrachtgevers en experimenteren we met allerlei attributen (denk: glitter, zand, vilt, lego en zelfs asperges) om onze whiteboardfilmpjes nog mooier te maken. Maar, voor noodgevallen is er een werkhuisje mét wifi in het dorpje geregeld. En er moet natuurlijk ook elke dag gekookt worden, van shakshuka en kleurrijke salades tot Thaise curry en omelet. En als we even aan de gezelligheid willen ontsnappen, maken we een goede wandeling door de bossen.

Kortom een week vol filmpjes, yoga, experimenten, wandelingen, meetings en lekker eten zorgde voor een uitbreiding van gezamenlijke vrienden!

Lees ook
Bord&Stift horizontaal: je natuurlijke rol vinden

Een filmpje laten maken?
Neem contact met ons op!